Na Melanie van Svea Ersson

na melanie coverToevallig weet ik dat er lezers zijn die denken dat Svea Ersson een Scandinavische schrijfster is. Maar Svea komt uit Nederland en ze heeft al een aantal thrillers geschreven. ‘Na Melanie’ is haar nieuwste thriller.

Rosalin gaat met Jochem wonen in een boerderij in Haarwoude. De Amsterdamse Rosalin wil liever niet uit Amsterdam verhuizen, maar gaat toch overstag als ze de boerderij ziet. Ook de mogelijkheid dat er genoeg ruimte is voor toekomstige kinderen doet haar de knoop doorhakken. Een verbouwing volgt, maar eindelijk kunnen ze zichzelf dan settelen.

In Haarwoude is niet alles even normaal als het lijkt. Zo komt Rosalin erachter dat de voormalige bewoonster zichzelf verdronken heeft in de vijver. En Jochem heeft ook een dubbele agenda. Want is het niet heel toevallig dat zijn ex ook in Haarwoude woont?! Als Rosalin nieuwsgierig wordt en op onderzoek uitgaat wordt ze bedreigt en krijgt ze te maken met vijandige reacties.

In een andere verhaallijn gaan we terug naar 2000. Een jong meisje heeft in het geheim een relatie met een veel oudere man. Niemand mag het weten, maar toch zijn er twee jongens die het in de gaten hebben. Ze zitten vol haat en willen het stoppen, maar waarom?! En een andere verhaallijn gaat over twee mannen die allebei Susan goed schijnen te kennen. Wie zijn zij?!

Het boek bestaat uit een aantal losse draden, die gaandeweg aan elkaar geknoopt worden. En het duurt ook wel even voordat je weet wie Melanie eigenlijk is. Zij komt later pas aan bod. Eerst volgen we Rosalin. Een lieve vrouw, die aan de slag gaat als dokterassistent in de dorpspraktijk.

Zoals ook bij haar vorige thrillers, is de stijl zangerig en mooi. Het leest erg vlot en is bij vlagen heel spannend, wat nachtrust kost. Wat ik zo leuk vind aan de stijl van Svea is dat je vaak al aan voelt komen dat er iets spannends gaat gebeuren, maar dat het toch weer anders loopt dan je verwacht. Op zich is dat apart, want vaak lijkt het allemaal heel toevallig te zijn. Maar juist die toevalligheid maakt het weer meer realistisch.

Ik las ‘Na Melanie’ niet thuis, maar ergens anders. Ik  keek uit het raam, zag een zwaarbewolkte lucht, dreigende buien en bomen die hun bladeren loslieten. Op de verre achtergrond hoorde ik de snelweg.  Een troep ganzen vloog over. Een gave ervaring tijdens het lezen, wat het verhaal dan ook de perfecte lading gaf!

 

 


1 reactie

  • 30 oktober, 2014 om 08:40
    Marjon (Uitgelezen) zegt:

    Ik had nog niet van deze schrijfster gehoord. Altijd leuk, weer een Nederlandse auteur ontdekken (een met inderdaad een Scandinavisch klinkende naam). Bedankt voor de tip!

    Ikhartje(1) deze reactie

    Marjon (Uitgelezen) Beantwoorden

Reageer op: Na Melanie van Svea Ersson

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten