13 april 2012

The Hunger Games, het officiële boek bij de film – Kate Egan

hunger games filmboek cover

Net als bij Twilight heeft The Hunger Games ook een officieel boek wat bij de film hoort. Het is niet echt een leesboek, meer een blader- en fotoboek. Ik heb het wel helemaal doorgelezen en één middag heb je het ook wel uit.

Er staan heel veel foto’s in. Ook leuke achtergrondinformatie over de film Je leest over de locaties, het ontwerpen van de kleding en kapsels. Je leest ook over de acteurs die een bijrol spelen. De vriendschappen die ontstonden tussen de acteurs die de tributen speelden uit de overige Districten.

Maar ook Suzanne Collins, de schrijfster, komt aan het woord. Je komt te weten hoe ze op het idee kwam voor De Hongerspelen, haar invloed op het scenario en het casten van de acteurs.

Het filmboek is leuk om te hebben. Je kunt het echt gaan lezen, maar ik voorspel dat de meeste het puur als bladerboek zien. De 160 pagina’s staan boordevol mooie en grote foto’s. Eerlijk gezegd vraag ik me ook af hoe vaak ik dit filmboek nog uit de kast zal halen in de toekomst… Want ik ga niet elke dag foto’s kijken natuurlijk en het is ook geen boek wat je elke avond voor het slapengaan leest, simpelweg omdat het boek vrij groot en log is.