In het hart van Kate Morgenroth

in het hart coverKen je dat? Je leest een boek en je weet dat je het 3 sterren gaat geven, dat voel je… En dan ineens gebeurd er iets in het verhaal dat je wel een ster extra moet geven… Dat overkwam mij toen ik In het hart van Kate Morgenroth las.

In het hart gaat over twee mensen. Over een man en vrouw: Timothy en Nora. Nora werkt in een stadje in Kansas in een slecht lopende koffiezaak: Starbox. Timothy werkt in New York en is zakenman. Als Timothy voor zaken in Kansas moet zijn ontmoet hij Nora. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar stoten elkaar ook steeds af.

Althans, Nora stoot hem vaak af. Toch blijven ze naar elkaar toetrekken en uiteindelijk krijgt hij Nora zover om mee te gaan naar New York.

Ja, ik weet het. Het lijkt op de eerste gezicht geen spannende thriller. En dat is het eerlijk gezegd ook niet. Het grote deel van het boek is meer romantisch dan spannend. Het verhaal leest lekker vlot door, de hoofdstukken wisselen in snel tempo van perspectief. Zo lees je wat Timothy van Nora vind en wat Nora van Timothy vind. En nee, het herhaalt geen situaties, maar geeft juist een wat betere kijk op de relatie die zich ontwikkeld tussen Timothy en Nora.

Tussen de (korte) hoofstukken staan ook politieberichten. Dit geeft aan dat het verhaal niet zo romantisch zal zijn als je als lezer verwacht. Dat duurt bijna wel het hele boek, maar goed, het verhaal is boeiend en onderhoudend, dus dat is niet zo erg. En Kate Morgenroth wist mij te verrassen! Net als je denkt dat het een happy end wordt, komt wel degelijk de term thriller om de hoek kijken. En dan wordt het toch nog een spannende en onvoorspelbare finale.

 


2 reacties

 • 9 april, 2012 om 20:09
  Ruby de Jong zegt:

  In eerste instantie leek het me zo’n standaard liefdes verhaal, maar nu ben ik toch wel benieuwd naar het einde!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Ruby de Jong Beantwoorden

 • 9 april, 2012 om 20:14
  Leesdame zegt:

  Daar lijkt het inderdaad wel op, maar het zit toch net wat anders in elkaar. De steeds terugkerende politieberichten geven al aan dat het niet echt romantisch gaat eindigen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: In het hart van Kate Morgenroth

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten