9 april 2012

In het hart van Kate Morgenroth

in het hart cover

Ken je dat? Je leest een boek en je weet dat je het 3 sterren gaat geven, dat voel je… En dan ineens gebeurd er iets in het verhaal dat je wel een ster extra moet geven… Dat overkwam mij toen ik In het hart van Kate Morgenroth las.

In het hart gaat over twee mensen. Over een man en vrouw: Timothy en Nora. Nora werkt in een stadje in Kansas in een slecht lopende koffiezaak: Starbox. Timothy werkt in New York en is zakenman. Als Timothy voor zaken in Kansas moet zijn ontmoet hij Nora. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar stoten elkaar ook steeds af.

Althans, Nora stoot hem vaak af. Toch blijven ze naar elkaar toetrekken en uiteindelijk krijgt hij Nora zover om mee te gaan naar New York.

Ja, ik weet het. Het lijkt op de eerste gezicht geen spannende thriller. En dat is het eerlijk gezegd ook niet. Het grote deel van het boek is meer romantisch dan spannend. Het verhaal leest lekker vlot door, de hoofdstukken wisselen in snel tempo van perspectief. Zo lees je wat Timothy van Nora vind en wat Nora van Timothy vind. En nee, het herhaalt geen situaties, maar geeft juist een wat betere kijk op de relatie die zich ontwikkeld tussen Timothy en Nora.

Tussen de (korte) hoofstukken staan ook politieberichten. Dit geeft aan dat het verhaal niet zo romantisch zal zijn als je als lezer verwacht. Dat duurt bijna wel het hele boek, maar goed, het verhaal is boeiend en onderhoudend, dus dat is niet zo erg. En Kate Morgenroth wist mij te verrassen! Net als je denkt dat het een happy end wordt, komt wel degelijk de term thriller om de hoek kijken. En dan wordt het toch nog een spannende en onvoorspelbare finale.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: