12 juni 2015

Thrillerherinnering #12 een toffe ya-thriller van Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries is géén onbekende auteur op mijn blog. Achter de schermen van mijn blog kan ik de zoektermen bekijken en Mel Wallis de Vries staat daar vrijwel altijd bij bovenaan. Dat is leuk! Ik heb op twee na, al haar ya-thrillers gelezen. Niet allemaal kwamen ze voorbij op mijn blog.

Één daarvan was ‘Verblind’. Een boek wat ik in één adem uit las. Daar wou ik vandaag op terugkomen en ik vond ook dat Mel niet mocht ontbreken in mijn reis langs thrillerherinnering! Dus vandaag een ya-thriller.

‘Verblind’ gaat over een groep Amsterdamse scholieren. Roos zit een paar klassen lager, maar is erg populair. Ze is verliefd op Alexander. De vriendengroep waar Alexander mee omgaat neemt haar met liefde op en het leeftijdsverschil lijkt niet veel uit te maken. Één van de meisjes uit deze groep, Maaike, wordt op een dag door Roos gevonden. Maaike blijkt gewurgd te zijn en zou het slachtoffer zijn van een criminele afrekening. Iedereen is ervan in shock en verdrietig. Maar dan valt er nog een slachtoffer en krijgt Roos twijfels…

Ik weet nog dat ik heel geraakt was door de bepaalde chemie die tussen de personages hing. Ze waren zo goed op elkaar afgestemd en de dialogen in ‘Verblind’ vond ik erg prettig om te lezen. Mel wist een hedendaagse situatie te schetsen van het leven van deze scholieren. Ik was ook verrast door de clou.

Deze thriller las ik verrassend genoeg in het jaar dat ik ook met Leesdame begon: in 2011 dus. Ik vind het bizar dat dit boek eigenlijk nooit op mijn blog terecht is gekomen, want volgens mij heb ik dit boek niet zo gek ver van de opening van Leesdame gelezen. Ik ga het even nakijken…

Ja, ik weet het al! Dit boek viel in die periode dat ik ‘Een boek per dag’ las en toen heb ik niet  van elk boek een recensie op mijn blog gezet. Jammer eigenlijk, want ik vind het nog steeds één van de mooiste die Mel geschreven heeft. Maar vandaag dus een plekje in de reis langs thrillerherinneringen.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: