5 juni 2015

Thrillerherinnering #5 very close

Ik had ‘Rendez Vous’ al gelezen en zomaar op een dag (zo voelde het dan) lag deze thriller van Esther Verhoef met grote stapels in de boekhandel: ‘Close up’. Blij nam ik het boek mee naar huis. Ik las het boek in twee etappes uit en ik vond ‘Close up’ op dat moment spannender dan ‘Rendez Vous’.

‘Close up’ ging over Margot, die net was gescheiden. Ze wil haar leven op de rit krijgen, maar dan ontmoet ze de mysterieuze Leon Wagner. Hij is charismatisch, dominant en heeft een bijzondere vriendengroep, langzaamaan krijgen ze veel invloed op Margot.

Dit boek las ik lang geleden, in 2007. Ik las het boek buiten in de zon, op een net gekocht nieuw ligbed. Er kwam visite en zij begrepen niet dat ik een boek écht uit kon lezen, zij konden dat niet namelijk… ‘Hoe kun je nou een hele middag lezen, daar ga je toch scheel van kijken?’ Nee, nog nooit meegemaakt eigenlijk. Niet-lezers hebben zo hun eigen kijk op het lezen van boeken blijkbaar…

‘Close up’ vond ik echt een pageturner en heel meeslepend. Met dit boek werd ik fan van Esther Verhoef en deze thriller stond dan ook een tijdje in mijn top tien. Ik heb er net even doorheen gebladerd en ik denk dat ik het boek nu (acht jaar later) vooral een leuk boek voor tussendoor zou vinden. Gek eigenlijk dat je knallers van toen, nu toch wat lager indeelt. Tja, de tijd staat niet stil natuurlijk. Je groeit, dat is met het lezen van boeken ook zo. Verfrissend om met die blik dan terug te kijken.

Heb jij wel eens een rare vraag of opmerking van een niet-lezer gekregen?