Beklemd van Corinne Vlaminckx

Beklemd coverNa ‘Moordfamilie’ mocht ik ook Corinne’s tweede thriller lezen: ‘Beklemd’. Ik begon blanco, ik had al uiteenlopende meningen gehoord over ‘Beklemd’, maar daar liet ik me niet door afleiden. Ik deze thriller in ieder geval leuk om te lezen!

De nog jonge Linda moet op Maarten passen, maar Maarten valt en Linda raakt in paniek en denkt dat Maarten dood is. Maarten verdwijnt spoorloos en Linda zwijgt. Joke heeft net haar zoontje verloren, maar kan zijn dood nog niet accepteren. Zij is toevallig ook in het bos als Linda en Maarten daar ook zijn.

De 41-jarige Linda heeft nooit het hele voorval uit haar hoofd kunnen krijgen. Het krijgt steeds meer grip op haar en het lijkt haar te achtervolgen als een roedel hongerige wolven. Haar partner Tom weet niet wat er vroeger gebeurd is, Linda zwijgt nog steeds. Op zijn aanraden gaat ze uiteindelijk naar een psychiater. Linda doorbreekt haar zwijgen en deelt het verhaal over Maarten. Niet veel later is Linda vermist. Na gissen waar ze zou kunnen zijn, is het even later duidelijk dat ze ontvoerd is. Waarom?

Naast het verhaal van Linda volgen we ook het verhaal van Jasper. Hij woont in Spanje, maar is tijdelijk in Nederland met zijn zoontje Tobias. Zijn moeder komt achterdochtig ook naar Nederland. Ze vind het een beetje eng als Jasper door Den Bosch dwaalt. Waar is ze bang voor?

‘Beklemd’ is een druk bevolkt boek. Veel verhaallijnen, veel personages, met allemaal hun eigen zorgen en problemen. Corinne Vlaminckx schrijft korte hoofdstukken en laat ze vaak eindigen met een cliffhanger, om daarna verder te gaan met een andere verhaallijn. Op die manier houdt ze de spanning er in.

Linda lijkt heel erg goed te weten wat er gebeurd is vroeger, maar naarmate het boek vorderde kreeg ik ook duidelijk de indruk dat Linda niet altijd een helder beeld van de werkelijkheid heeft. Sommige dingen zijn wat ongeloofwaardig in dit boek, maar ik bedacht me ook dat Linda en Joke op dat moment ook niet echt helder waren. Ze hadden het niet helemaal op een rijtje zeg maar. Dan komt ook meteen de vraag: wat is er waar van hun verhaal? Is het zo gebeurd, of hebben ze in hun hoofd het verhaal zelf ingekleurd? Wensdenken en waanbeelden schoten door mijn hoofd. Iets waar beide personages vrij goed in waren.

Een leuk punt vind ik dat de auteur Den Bosch kiest als hoofdlocatie, veel plekjes waren voor mij makkelijk te herkennen en kon ik zo voor me zien. Corinne schrijft gedetailleerd, vertelt veel. Op sommige punten dacht ik: less is more. Al bij al is ‘Beklemd’ een toffe thriller. Leest fijn en is spannend.


Reageer op: Beklemd van Corinne Vlaminckx

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten