Thrillerherinnering #6 een titel zonder woorden

zonder een woord coverIedereen op Dizzie had het over dit boek: ‘Zonder een woord’ van Linwood Barclay. Ik had het op mijn verlanglijstje gezet, niet lang daarna werd deze thriller uitgebracht als Bookazine. Een boek wat je dan leest net zoals een tijdschrift. Dus met grote bladzijdes. De opmaak is trouwens best prettig in zo’n Bookazine.

Ik las deze thriller letterlijk in één ruk uit. Ik begon na het avondeten en las door tot ik naar bed ging. I love it, een boek per dag 🙂 en dat kon ik dus zes jaar geleden ook al, dit boek las ik namelijk in de zomer van 2009.

Cynthia komt ’s morgens uit bed en haar ouders en broertje zijn niet thuis. Er is ook geen briefje. Ze komen nooit meer thuis en Cynthia hoort nooit meer iets van ze. Ze groeit op, krijgt een man en een dochter en zit ondertussen nog steeds met het raadsel rond haar verdwenen ouders en broertje. Dan mag ze bij een televisieprogramma rondom vermissingen haar verhaal doen en vervolgens staat haar leven op zijn kop.

De spanning in ‘Zonder een woord’ zit in het feit dat je hetzelfde weet als Cynthia: niks dus. Je weet totaal niet waarom haar ouders verdwenen zijn. Het is een compleet raadsel, waar je gewoonweg je vinger niet op kunt leggen. Pas helemaal op het eind kom je te weten hoe het nu werkelijk zit.

Ik las dit boek ’s avonds op bed, languit op mijn buik, met de Bookazine voor me. Ik kon het niet hebben dat ik niet wist hoe het mysterie in elkaar zat, dus wou ik het verhaal diezelfde avond uitlezen, zodat ik er ook die avond achter zou komen, eerder zou ik ook niet naar bed gaan. Ik heb nog steeds wel eens van dit soort tics hoor 😉  Linwood Barclay schreef meerdere thrillers, maar ‘Zonder een woord’ is de enige thriller die ik van hem las. Jammer, misschien moet ik toch weer eens een Linwood Barclay thriller lezen. Jullie nog suggesties?

Morgen maken we een duik in het diepe tijdens deze reis langs thrillerherinneringen!


2 reacties

 • 6 juni, 2015 om 10:29
  leeskees zegt:

  Deze heb ik ook lang geleden al eens gelezen en ik ben het met je eens dat dit een erg goede thriller is. Dat laatste geldt volgens mij voor al zijn boeken, want ze krijgen altijd een goede waardering. Aanraden kan ik je niets, want dit boek is ook het enige dat ik van hem las.

  Ikhartje(1) deze reactie

  leeskees Beantwoorden

  • 6 juni, 2015 om 22:44
   Leesdame zegt:

   Volgens mij is er ook een vervolg op ‘Zonder een woord’. Even kijken, ja, dat klopt… ‘Geen veilige plek’ heet het vervolg 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Thrillerherinnering #6 een titel zonder woorden

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten