7 juni 2015

Thrillerherinnering #7 Drift(ig)

Mijn eerste kennismaking met de schrijfster van het geschenkboekje was bij de thriller ‘Drift’. Een thriller waarbij het heden zich afwisselt naar het verleden.

Het verhaal speelt zich af op Aruba en duiken speelt een grote rol in ‘Drift’. Jill zoekt afleiding en vind dat bij een duikcursus en haar instructeur Edsel. Maar Edsel lijkt een tweede agenda te hebben en heeft al eens vastgezeten. Na de zoveelste duiksessie komt Jill boven en ziet ze nergens de boot of haar mede-duikers. Eenzaam drijft ze in het open water.

Dat drijven in het open water fascineerde me het meest aan deze thriller die ik las in 2006. Marion Pauw putte inspiratie uit de verdwijningszaak rondom Natalee Holloway en er had ooit een duikongeluk plaatsgevonden in haar vriendenkring. De titel ‘Drift’ slaat dan ook op driftduik. Het is een spannend verhaal, met allemaal mysteries, maar ik weet nog dat ik blij was als het hoofdstuk weer ging over Jill in dat open water. Werd ze gered? Zou ze het overleven?

In de tijd van ‘Drift’ was er ook een film op de televisie die overigens niks met deze thriller te maken had. Maar de thematiek kwam wel overeen. ‘Open water’, zo heet die film, daar bleven twee duikers achter op open water, bloot aan alle gevaren van de natuur. Ik vond ‘Drift’niet de beste thriller van Marion, maar wel leuk om te lezen. Nog altijd blijft ‘Daglicht’ voor mij de grote knaller, die overigens ook sterk verfilmd is. Maar dankzij ‘Drift’ wist ik wel wie Marion Pauw was.

Welk boek van Marion Pauw is jouw favoriet?

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: