8 juni 2015

Thrillerherinnering #8 spel van de passie

Lang voor ‘Vijftig tinten grijs’ waren er ook al boeken over bdsm. Betere boeken zelfs! Isa Maron debuteerde in 2008 met ‘Passiespel’, een erotische thriller met spannende passages. Het was nog erg nieuw en onbekend terrein voor uitgevers en het duurde even voor Isa een uitgeverij had gevonden met haar boek.

‘Passiespel’ vond ik een psychologische thriller met erotische elementen. De erotische bdsm-passages waren vele malen realistischer en vanwege het thrillergehalte ook een stuk duisterder van vorm dan de zoetsappige verhalen die nu uitgegeven worden.

Het gaat over Olga, die niet gelukkig is in haar huwelijk. Ze brengt tijd door in chatrooms en komt langzaamaan de wereld van bdsm binnen. Stap voor stap gaat ze steeds verder, tot ze niet meer terug kan en ze in een duistere wereld stapt waar zelfs leven en dood niet vreemd zijn. Tussendoor lezen we flashbacks over Olga’s jeugd.

Ik vind het nog steeds een van de betere boeken rondom bdsm. Geen clich├ęs, mooi geschreven, intelligente hoofdpersoon en een duistere sfeer die dichtbij je komt tijdens het lezen. De spanning van een thriller vermengt zich met de spanning rond de erotische passages. Mooi gedoseerd.

Ook al is het weer bijna zeven jaar geleden, ik weet nog als de dag van gisteren dat ik dit boek opmerkte en las. Ook het leuke contact met Isa was een leuke bijkomstigheid. Nog steeds wissel ik wel eens een berichtje met Isa en ik was proeflezeres bij haar thriller ‘Schaduwkant’. Ik hoop dat er ooit nog een vervolg op Passiespel komt!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: