Rendez-Vous in de bios gezien

Rendez-vous filmposterVerheugd ging ik naar de boekverfilming van ‘Rendez-Vous’. Gesigneerd ligt deze thriller bij mij in de kast en ik was benieuwd hoe deze thriller op het witte doek zou zijn. Kort en bondig: ik vond het nou niet echt een thriller als film.

Het hele verhaal oogde als een dramafilm. Je zou haast denken dat Esther Verhoef toentertijd een roman heeft geschreven en geen thriller. Op enkele scènes na, was er nergens echt een zenuwslopend moment te voelen. Ja de beladenheid rond de gigantische verbouwing van de bouwval die ze net gekocht hebben is duidelijk voelbaar.

In ‘Rendez-Vous’ volgen we Simone, Erik en hun twee kinderen Suzanne en Bas in hun avontuur. Ze hebben alles achtergelaten en willen een nieuw leven beginnen in Frankrijk. Het huis is een bouwval en Simone heeft het geërfd van haar moeder, inclusief twee ton op de rekening. Erik die voelt zich gelijk op zijn gemak om dat ook maar gelijk tegen de aannemer Peter te vertellen. Simone hobbelt wat achter alles aan, probeert te koken voor de bouwvakkers en verzorgt de kinderen. Maar grotendeels gaat ze helemaal op in haar affaire met Michel. De rode draad in deze film eigenlijk.

Peter heeft een dubbele agenda… Hij lijkt dol op de kinderen en lijkt een vriend voor Erik te zijn, maar zodra die zich omdraait vind hij het nodig om Simone op haar plaats te zetten. Over het eten, haar dwarsigheid en later over haar affaire met bouwvakker Michel. Hij gebruikt dingen tegen haar. Ook is Peter heel dominant over de gang van zaken en de verbouwing. Hij speelt handig in op de goedgelovigheid van Erik.

Het leven in het Franse dorpje is leuk in beeld gebracht, je ziet dat ze nog niet echt thuis zijn in dat vreemde land. De inwoners van het dorpje zijn sceptisch over het nieuwe gezinnetje dat in gebrekkig Frans communiceert. Bijna zou je denken dat je naar een uitgerekte aflevering kijkt van ‘Ik vertrek’…

Het is een leuke film voor tussendoor, kijkt lekker weg met wijn en iets lekkers. Maar ja… die spanning uit het boek… die miste ik nogal!


1 reactie

  • 14 juni, 2015 om 21:37
    claar zegt:

    Houd het bij mijn goede herinneringen aan de zinderende thriller Rendez-Vous

    Ikhartje(0) deze reactie

    claar Beantwoorden

Reageer op: Rendez-Vous in de bios gezien

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten