8 juni 2015

Rendez-Vous in de bios gezien

Verheugd ging ik naar de boekverfilming van ‘Rendez-Vous’. Gesigneerd ligt deze thriller bij mij in de kast en ik was benieuwd hoe deze thriller op het witte doek zou zijn. Kort en bondig: ik vond het nou niet echt een thriller als film.

Het hele verhaal oogde als een dramafilm. Je zou haast denken dat Esther Verhoef toentertijd een roman heeft geschreven en geen thriller. Op enkele scènes na, was er nergens echt een zenuwslopend moment te voelen. Ja de beladenheid rond de gigantische verbouwing van de bouwval die ze net gekocht hebben is duidelijk voelbaar.

In ‘Rendez-Vous’ volgen we Simone, Erik en hun twee kinderen Suzanne en Bas in hun avontuur. Ze hebben alles achtergelaten en willen een nieuw leven beginnen in Frankrijk. Het huis is een bouwval en Simone heeft het geërfd van haar moeder, inclusief twee ton op de rekening. Erik die voelt zich gelijk op zijn gemak om dat ook maar gelijk tegen de aannemer Peter te vertellen. Simone hobbelt wat achter alles aan, probeert te koken voor de bouwvakkers en verzorgt de kinderen. Maar grotendeels gaat ze helemaal op in haar affaire met Michel. De rode draad in deze film eigenlijk.

Peter heeft een dubbele agenda… Hij lijkt dol op de kinderen en lijkt een vriend voor Erik te zijn, maar zodra die zich omdraait vind hij het nodig om Simone op haar plaats te zetten. Over het eten, haar dwarsigheid en later over haar affaire met bouwvakker Michel. Hij gebruikt dingen tegen haar. Ook is Peter heel dominant over de gang van zaken en de verbouwing. Hij speelt handig in op de goedgelovigheid van Erik.

Het leven in het Franse dorpje is leuk in beeld gebracht, je ziet dat ze nog niet echt thuis zijn in dat vreemde land. De inwoners van het dorpje zijn sceptisch over het nieuwe gezinnetje dat in gebrekkig Frans communiceert. Bijna zou je denken dat je naar een uitgerekte aflevering kijkt van ‘Ik vertrek’…

Het is een leuke film voor tussendoor, kijkt lekker weg met wijn en iets lekkers. Maar ja… die spanning uit het boek… die miste ik nogal!