9 juni 2015

Thrillerherinnering #9 kennen we Audrina nog?

Echt heel lang geleden was ik verslaafd aan Virginia Andrews boeken. Sommige series waren heel meeslepend. Maar hoe meer boeken ik van haar las (van de ghostwriter eigenlijk) hoe vaker ik herhalingen tegenkwam in de verhaallijnen.

Naast series schreef Virginia Andrews ook een op zich zelf staande thriller: ‘M’n lieve Audrina’. Ik heb in een papieren logboek teruggevonden wanneer ik dit boek precies heb gelezen. Dat was tijdens het Songfestival van 2004. Ja, das handig zo’n leeslogboek, die nu ondertussen al jaren ongebruikt in de kast ligt…

‘M’n lieve Audrina’ was best een morbide verhaal eigenlijk. Meer horror dan thriller, maar wel vreselijk spannend vond ik het toentertijd. Ik bleef er een halve nacht voor op, met op de achtergrond de puntentelling van het Songfestival. Ik vond ‘M’n lieve Audrina’ een authentiek Andrews-verhaal, met gruwelijke situaties.

Audrina is zeven jaar en lijkt een deel van haar verleden vergeten te zijn. Ze wordt gepest door haar nicht Vera. Vera zegt dat ze het zusje van Audrina is en noemt Audrina’s ouders ook papa en mama. Negen jaar geleden hadden de ouders van Audrina ook een meisje, maar zij is er niet meer. Zij was verkracht door een aantal jongens en daarom mag Audrina niet naar school en niet alleen naar het bos. Haar ouders willen haar zo goed mogelijk buitensluiten van de samenleving.

Audrina weet niets meer van vroeger, maar krijgt ook geen antwoorden van haar ouders over vroeger. Ook moet ze verplicht steeds een lange tijd in de kamer van de oudste dochter zitten die er niet meer is. De eerste Audrina… Toch is Audrina nieuwsgierig en gaat ze op eigen houtje naar het bos. Daar ontmoet ze Arden en zijn moeder. Ze komt graag bij deze mensen. Maar haar ouders zijn daar niet blij mee.

Elf jaar geleden is ├ęcht heel lang geleden, maar ik vond dit boek leuker en spannender dan ‘Bloemen op zolder’. Ik begreep ook de hype niet goed rond ‘Bloemen op zolder’ in die tijd, want dat vind ik persoonlijk de minste serie, met de meest irritante personages ever.. Maar goed… ‘M’n lieve Audrina’ was vandaag een stop bij de reis langs thrillerherinneringen.

Morgen weer een Hollandse thriller!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: