Thrillerherinnering #9 kennen we Audrina nog?

M'n lieve Audrina coverEcht heel lang geleden was ik verslaafd aan Virginia Andrews boeken. Sommige series waren heel meeslepend. Maar hoe meer boeken ik van haar las (van de ghostwriter eigenlijk) hoe vaker ik herhalingen tegenkwam in de verhaallijnen.

Naast series schreef Virginia Andrews ook een op zich zelf staande thriller: ‘M’n lieve Audrina’. Ik heb in een papieren logboek teruggevonden wanneer ik dit boek precies heb gelezen. Dat was tijdens het Songfestival van 2004. Ja, das handig zo’n leeslogboek, die nu ondertussen al jaren ongebruikt in de kast ligt…

‘M’n lieve Audrina’ was best een morbide verhaal eigenlijk. Meer horror dan thriller, maar wel vreselijk spannend vond ik het toentertijd. Ik bleef er een halve nacht voor op, met op de achtergrond de puntentelling van het Songfestival. Ik vond ‘M’n lieve Audrina’ een authentiek Andrews-verhaal, met gruwelijke situaties.

Audrina is zeven jaar en lijkt een deel van haar verleden vergeten te zijn. Ze wordt gepest door haar nicht Vera. Vera zegt dat ze het zusje van Audrina is en noemt Audrina’s ouders ook papa en mama. Negen jaar geleden hadden de ouders van Audrina ook een meisje, maar zij is er niet meer. Zij was verkracht door een aantal jongens en daarom mag Audrina niet naar school en niet alleen naar het bos. Haar ouders willen haar zo goed mogelijk buitensluiten van de samenleving.

Audrina weet niets meer van vroeger, maar krijgt ook geen antwoorden van haar ouders over vroeger. Ook moet ze verplicht steeds een lange tijd in de kamer van de oudste dochter zitten die er niet meer is. De eerste Audrina… Toch is Audrina nieuwsgierig en gaat ze op eigen houtje naar het bos. Daar ontmoet ze Arden en zijn moeder. Ze komt graag bij deze mensen. Maar haar ouders zijn daar niet blij mee.

Elf jaar geleden is écht heel lang geleden, maar ik vond dit boek leuker en spannender dan ‘Bloemen op zolder’. Ik begreep ook de hype niet goed rond ‘Bloemen op zolder’ in die tijd, want dat vind ik persoonlijk de minste serie, met de meest irritante personages ever.. Maar goed… ‘M’n lieve Audrina’ was vandaag een stop bij de reis langs thrillerherinneringen.

Morgen weer een Hollandse thriller 🙂

 


Reageer op: Thrillerherinnering #9 kennen we Audrina nog?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten