22 oktober 2012

Tijdens kantooruren van Aefke ten Hagen

tijdens kantooruren cover

Een boek van Aefke is altijd een leuke verrassing! Ik was heel erg benieuwd naar ‘Tijdens kantooruren’, een kantoorthriller!

Het gaat over Malou en zij werkt in een groot kantoorgebouw. De baas heeft een eigen kamer, maar Malou deelt de ruimte met andere medewerkers in de kantoortuin. Tijdens een bedrijfsuitje komt een collega om het leven. Er wordt in eerste instantie gedacht aan een ongeluk, maar na het ongeval gebeuren op kantoor vreemde dingen. Alle verhoudingen staan gespannen en niemand lijkt zichzelf te zijn.

Malou komt langzaam meer te weten over het ongeval en wat er zich allemaal afspeelt tijdens kantooruren.

Het verhaal begint rustig, maar de onderhuidse spanning sluipt langzaam binnen. Op dat moment wil je eigenlijk alleen maar doorlezen en dat heb ik dan ook maar gedaan… Ook is de setting erg leuk: een kantoorgebouw. Een plek waar eigenlijk iedereen te veel op elkaar let, waar iedereen over je schouder meekijkt en je mail voor iedereen toegankelijk is. Ik vind dat die sfeer heel erg treffend is neergezet!

De schrijfstijl van Aefke is fijn om te lezen. Dat wist ik al van de roman In naam van mijn vader. Dat boek las ik toen zelfs door tijdens de visite. Elke keer gauw stiekem in de keuken een pagina. Tijdens kantooruren is natuurlijk een compleet ander genre, maar Aefke’s stijl is nog steeds net zo sprankelend.

En sprankelend, daar houdt Leesdame van! Vier sterren, want het was niet echt een zenuwslopende thriller, maar wel een goede!

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: