27 november 2013

Typisch Nederlands van Daphne Deckers

typisch nederlands cover

Zoals jullie weten lees ik voor het slapengaan graag columnbundels of iets anders wat luchtig is. Hanna Bervoets, Claudia de Breij, maar ook Daphne Deckers! Ik heb de afgelopen tijd een aantal bundels van haar gelezen. En vorige week las ik elke avond wat columns uit Typisch Nederlands, haar laatste bundel.

In Typisch Nederlands schrijft Daphne op boeiende wijze over haar leven als moeder, tv-persoonlijkheid en schrijfster. Haar kinderen zijn al wat ouder en gaan naar de middelbare school. De onderwerpen waarover ze schrijft zijn uit haar leven gegrepen.

Emma die terugkomt van kamp, haar mening over social media, over het kleinste kamertje, vrijheid en moeilijke hapjes op feestjes, maar ook onrecht, zoals diefstal.

Na alle bundels waarin haar kinderen nog klein zijn vond ik Typisch Nederlands veel leuker om te lezen. Haar kinderen zijn ouder, ze is zelf een stuk relaxter geworden en het blijft gewoon leuk om te lezen over haar drukke leven. In haar vorige bundels vond ik dat Daphne soms te erg haar best deed om over te komen als voorbeeld-moeder.

Bij Typisch Nederlands is dat gelukkig een stuk minder. De columns zijn kort en krachtig en ze lezen lekker weg. Het was voor mij in ieder geval weer een leuke columnbundel voor het slapengaan!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: