22 januari 2013

Verdieping X van Kim Moelands

verdieping x cover

‘Verdieping X’ van Kim Moelands is een ziekenhuis-thriller, waar het vooral draait om bloed… Ik heb deze thriller in twee dagen uitgelezen, de tweede dag onafgebroken, omdat het verhaal zo meeslepend is! Tja, het boek moest gewoon uit!

In Club Energy in Utrecht loopt het volledig uit de hand. Een groot aantal bezoekers van de club vallen bewusteloos, of overlijden zelfs ter plekke. Politie en artsen begrijpen er niets van. Maar dan vinden ze bij een van de slachtoffers een flesje ELF in de zak. ELF is een partydrug, maar de werking daarvan is onbekend.

Hematoloog Floor van Schaijk vermoedt dat ELF te maken kan hebben met deze ramp, maar ze krijgt van niemand medewerking. En de bloeduitslagen blijken ook niet helemaal te kloppen met de werkelijke toestand van de patiënten…

Verdieping X heeft meerdere hoofdpersonages. En elk hoofdstuk wisselt van perspectief. Dit stoort niet, maar maakt het juist spannend, want elk personage heeft wel iets te maken met de ramp. Het is een echte pageturner, de vaart en spanning waren voor mijn gevoel constant voelbaar. En in tegenstelling tot anderen vond ik alle technische en medische details rondom het menselijk bloed heel erg boeiend om te lezen!

Kim heeft vaak in het ziekenhuis gelegen, als geen ander kan zij een lezer door het doolhof van gangen leiden in een ziekenhuis. Maar ze kan ook goed de sfeer weergeven van een ziekenhuis bij nacht. Zo loopt Floor diep in de nacht door het ziekenhuis, ze komt langs lege balies, donkere vertrekken, liften die vanzelf lijken te gaan… En dat wordt zo filmisch omschreven, dat je het bijna voor je ziet!

Ik geef Verdieping X van Kim Moelands 5 sterren. Het is een spannende thriller, van begin tot eind!

5 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: