5 december 2021

Vijf leestips voor kerst 2021, deel 2

En ondertussen heb ik voor jullie alweer een rijtje kerstboeken bij elkaar gezocht die prima passen bij deze tijd van het jaar!

Dit keer heb ik ook een paar spannende verhalen en een paar novelles bij elkaar gezocht. Een novelle is vooral fijn om te lezen tijdens drukke momenten. Ook heb ik bewust gezocht naar thrillers, waarin kerst centraal staat, want niet iedereen houdt van feelgood.

Liefde, spanning en Parijs

De eekhoorntjesaffaire van Marijke Vos

In deze korte novelle vallen we meteen in een inbraak in de chalet van Eva. Alles is overhoop gehaald, maar er lijkt niets te zijn verdwenen. Een knappe politieagent arriveert en hij doet een bizarre ontdekking. Eva is dol op planten en op kerstversiering. Samen met haar gaan we naar de kerstafdeling bij een groot tuincentrum.

De tweede ronde van Martine Hoogschagen

In ‘De tweede ronde’ heet de hoofdpersoon ook Eva. Zij vindt op een dag de Rituals adventskalender op haar bureaustoel. Maar van wie? Ze probeert daar uit alle macht achter te komen, omdat ze graag voor kerst iets terug wil geven. En waarom heeft deze persoon dit cadeau voor haar achtergelaten?

Alle dagen kerst van Jessika en Annika Devert

Emelie heeft drie kinderen en staat er alleen voor sinds de vader naar Gambia is vertrokken. Ze moet de eindjes aan elkaar zien te knopen, haar werk is saai en op Tinder durft ze nog niet aan. Maar dan ontvangt ze een brief dat ze een huis geërfd heeft op het eiland Sardinön. Ze vertrekken daarheen en Emelie ontdekt dat het huis bomvol kerstspullen staat. Deze feelgoodroman is geschreven door twee Zweedse zussen.

Stille nacht van Noortje Brink

Noortje Brink schrijft softe thrillers die zich op een toeristische locatie afspelen. ‘Stille nacht’ speelt zich af in Londen rond kerst. Karlijn werkt in een TBS kliniek, het vraagt veel van haar energie. Ook heeft Karlijn steeds het gevoel dat iemand haar in de gaten houdt. Haar vriend Sven verrast haar met een citytrip naar Londen. Tijd voor ontspanning hoopt ze, maar ondanks de mooie kerstdecoraties en de knusse sfeer voelt ze haar oude angsten terugkomen.

Parijs van Kiki van Dijk

Kiki van Dijk neemt haar lezers mee naar een winters Parijs. Sportjournalist Mika maakt zich zorgen om haar zus Abby. Die is namelijk al een paar dagen onbereikbaar. Zij woont in Parijs. Mika besluit op kerstavond ernaartoe te reizen omdat ze wil weten wat er speelt. Mika gaat in deze wereldstad op zoek naar haar zus, maar ontdekt al snel dat Abby een ander leven leidt dan ze had verwacht. Een veel gevaarlijker leven zelfs…

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: