Virgin River

Een paar maanden geleden snuffelde ik rond op Netflix en zag ik bij de aanbevelingen ‘Virgin River’ staan. Ik klikte het aan en zat in korte tijd helemaal in het verhaal.

Mel verhuist van Los Angeles naar het gehucht Virgin River. De bedoeling is om zich daar te settelen en aan de slag te gaan als verpleegkundige en verloskundige in de praktijk van Doc. Maar Doc zit beslist niet te wachten op hulp. Mel zelf schrikt van Virgin River. Haar hutje is een bouwval en ze heeft last van nachtmerries uit het verleden.

Het gemoedelijke dorpje

Toch is Virgin River een gemoedelijk dorpje. De plaatselijke kroeg van Jack is de pleisterplaats van het dorp. De excentrieke Hope McCrea is de burgemeester van het dorpje en zorgt voor vermakelijke dialogen en welk geheim draagt de schuwe Paige met zich mee? Langzaam begint Mel een band te krijgen met de bewoners. Een pluspunt vind ik ook de prachtige sfeerbeelden van de omgeving.

‘Virgin River’ is een mengeling van drama en af en toe lichte spanning. Hoewel Mel de serie de hoofdrol heeft, zijn er ook veel interessante zijlijnen. Genoeg materiaal dus voor meerdere seizoenen en die komen er ook aan! Seizoen twee is in de maak en een derde seizoen staat ook al in de planning.

De serie in boekvorm

‘Virgin River’ is gebaseerd op de boekenserie van Robyn Carr. Daar ben je wel even zoet mee, want het zijn maar liefst twintig boeken, inclusief de kerstspecials. Hieronder staat de juiste volgorde van deze boekenserie.

 1. Thuis in Virgin River
 2. Welkom in Virgin River
 3. Weerzien in Virgin River
 4. Winter in Virgin River (alternatieve titel: Kerst in Virgin River)
 5. Een nieuwe horizon
 6. Met de stroom mee
 7. Na de storm
 8. Een onverwacht kerstcadeau
 9. Onbekende bestemming
 10. Met nieuw vertrouwen
 11. Een plek in de zon
 12. Kus om middernacht
 13. Dromen van vrijheid
 14. Uit de schaduw
 15. Tijd van belofte
 16. Sneeuw in Virgin River
 17. In de luwte
 18. De weg voorruit
 19. Rijke oogst
 20. Een kerstmis naar haar hart

Ik kijk enorm uit naar de aankomende seizoenen op Netflix. Tot die tijd lees ik de boeken. Niet allemaal achter elkaar, maar af en toe een stukje. Het is geen mierzoete serie. Er zijn pijnlijke en dramatische situaties, er dreigt af en toe gevaar en soms is de sfeer melancholiek. Maar er is ook humor en sarcasme. Dat blijft allemaal mooi in balans. Ik ben fan!


2 reacties

 • 5 mei, 2021 om 08:38
  Sandra Weeda zegt:

  Weet iemand tot welk boek de serie is verfilmd? Oftewel, in welk boek moet je beginnen als je de serie hebt gezien

  Ikhartje(0) deze reactie

  Sandra Weeda Beantwoorden

  • 5 mei, 2021 om 14:17
   Leesdame zegt:

   Voor de serie worden verschillende verhaallijnen uit meerdere boeken gebruikt. De serie geeft er vaak ook een iets andere draai aan soms. Ik zou gewoon bij boek 1 beginnen “Thuis in Virgin River”.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Virgin River

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten