26 juli 2020

Virgin River

Een paar maanden geleden snuffelde ik rond op Netflix en zag ik bij de aanbevelingen ‘Virgin River’ staan. Ik klikte het aan en zat in korte tijd helemaal in het verhaal.

Mel verhuist van Los Angeles naar het gehucht Virgin River. De bedoeling is om zich daar te settelen en aan de slag te gaan als verpleegkundige en verloskundige in de praktijk van Doc. Maar Doc zit beslist niet te wachten op hulp. Mel zelf schrikt van Virgin River. Haar hutje is een bouwval en ze heeft last van nachtmerries uit het verleden.

Het gemoedelijke dorpje

Toch is Virgin River een gemoedelijk dorpje. De plaatselijke kroeg van Jack is de pleisterplaats van het dorp. De excentrieke Hope McCrea is de burgemeester van het dorpje en zorgt voor vermakelijke dialogen en welk geheim draagt de schuwe Paige met zich mee? Langzaam begint Mel een band te krijgen met de bewoners. Een pluspunt vind ik ook de prachtige sfeerbeelden van de omgeving.

‘Virgin River’ is een mengeling van drama en af en toe lichte spanning. Hoewel Mel de serie de hoofdrol heeft, zijn er ook veel interessante zijlijnen. Genoeg materiaal dus voor meerdere seizoenen en die komen er ook aan! Seizoen twee is in de maak en een derde seizoen staat ook al in de planning.

De serie in boekvorm

‘Virgin River’ is gebaseerd op de boekenserie van Robyn Carr. Daar ben je wel even zoet mee, want het zijn maar liefst twintig boeken, inclusief de kerstspecials. Hieronder staat de juiste volgorde van deze boekenserie.

 1. Thuis in Virgin River
 2. Welkom in Virgin River
 3. Weerzien in Virgin River
 4. Winter in Virgin River (alternatieve titel: Kerst in Virgin River)
 5. Een nieuwe horizon
 6. Met de stroom mee
 7. Na de storm
 8. Een onverwacht kerstcadeau
 9. Onbekende bestemming
 10. Met nieuw vertrouwen
 11. Een plek in de zon
 12. Kus om middernacht
 13. Dromen van vrijheid
 14. Uit de schaduw
 15. Tijd van belofte
 16. Sneeuw in Virgin River
 17. In de luwte
 18. De weg voorruit
 19. Rijke oogst
 20. Een kerstmis naar haar hart
 21. Terug naar Virgin River

Ik kijk enorm uit naar de aankomende seizoenen op Netflix. Tot die tijd lees ik de boeken. Niet allemaal achter elkaar, maar af en toe een stukje. Het is geen mierzoete serie. Er zijn pijnlijke en dramatische situaties, er dreigt af en toe gevaar en soms is de sfeer melancholiek. Maar er is ook humor en sarcasme. Dat blijft allemaal mooi in balans. Ik ben fan!

2 reacties

 • 5 mei, 2021 om 08:38
  Sandra Weeda zegt:

  Weet iemand tot welk boek de serie is verfilmd? Oftewel, in welk boek moet je beginnen als je de serie hebt gezien


  Sandra Weeda
  Beantwoorden

  • 5 mei, 2021 om 14:17
   Leesdame zegt:

   Voor de serie worden verschillende verhaallijnen uit meerdere boeken gebruikt. De serie geeft er vaak ook een iets andere draai aan soms. Ik zou gewoon bij boek 1 beginnen “Thuis in Virgin River”.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: