Bonuskind van Saskia Noort

Bonuskind cover

‘Bonuskind’ werd op de markt gebracht met een hoop beloftes. ‘Bonuskind’ is de nieuwste thriller van Saskia Noort en piekt al lekker hoog in de verkooplijsten.

De bijdehante tiener Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat er iets mis is met haar moeder. Zij is die nacht niet thuisgekomen en haar telefoon ligt thuis, dus Lies kan haar niet bereiken. De rest van de dag hoort Lies niets. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in. Zij denken dat de verdwijning te maken heeft met de scheiding, maar Lies denkt dat er iets anders is gebeurd.

De verdwenen moeder

Lies is 15 en erg volwassen voor haar leeftijd. Zij gelooft niet dat haar moeder haar en haar broertje Luuk zomaar alleen achter zou laten. Daarom gaat Lies buiten de politie en haar vader om zelf op onderzoek uit. Zo gaat ze undercover op Tinder en breekt ze met hulp van schoolvriendje Mees in op haar moeders laptop. Hier vindt ze een dagboek.

Lies heeft een enorme hekel aan Laura. De nieuwe vriendin van haar vader kan werkelijk niets goed doen. Als lezer krijg ik echter meer sympathie voor Laura hierdoor. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar haar kant van het verhaal, maar Laura blijft een vlak en eendimensionaal personage. Dat is jammer, want ik denk dat een perspectief vanuit Laura deze thriller meer inhoud had gegeven.

Een overdosis seks

Naast Lies komt ook haar moeder Jet zelf aan het woord. Jet is een troebel personage. Somber met een honger naar aandacht en seks. De hoofdstukken van Jet zijn in een ander lettertype getypt en op de e-reader niet te veranderen. Deze hoofdstukken lijken grotendeels op het scenario van een seksfilm. Jet heeft seks met een narcistische man die zij God noemt. Deze passages zijn vrij expliciet en langdradig.

Jet is verdwenen en hoe dat precies zit is de leidraad in deze thriller. De ontknoping is echter voorspelbaar en afgeraffeld. Het eerste hoofdstuk gaf mij het gevoel dat ‘Bonuskind’ draait om kinderen van ouders die in een vechtscheiding zitten, maar ik vind persoonlijk dat die thematiek niet goed uit de verf komt, al heb ik wel in interviews gelezen dat dit wel de bedoeling was van de auteur. De sekspassages krijgen helaas de overmacht in dit verhaal en de passages waarin Lies de verdwijning -buiten de volwassenen om- onderzoekt zijn ongeloofwaardig.

Tegenvaller

Ik vind ‘Bonuskind’ een tegenvaller. De schrijfstijl is eenvoudig, dat leest makkelijk, maar dat is dan ook het enige positieve wat ik kan melden.


2 reacties

Reageer op: Bonuskind van Saskia Noort

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten