2 juli 2011

Vluchtgedrag van Loes den Hollander

vluchtgedrag cover

Vluchtgedrag van Loes den Hollander was weer een prettige tussendoor-thriller. Je krijgt wat je ervan verwacht: een vertrouwde structuur, vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken en aanwezige spanning.

In Vluchtgedrag gaat het over schrijversechtpaar Lotte en Jan en samen schrijven ze onder de naam Jalot. Nou ja, samen… Eigenlijk schrijft vooral Lotte en Jan redigeert. Toch gaat het huwelijk tussen Jan en Lotte niet goed en besluiten ze te scheiden. Ondanks deze scheiding blijven ze samen toch verder werken onder de naam Jalot.

Een aantal maanden na de scheiding komt Lotte erachter dat ze zwanger is, maar dat lijkt in eerste instantie onmogelijk omdat Lotte al maanden geen sexueel contact heeft gehad. Het leven van Lotte gaat door en ze wil verder werken aan een nieuwe thriller en het liefst onder haar eigen naam. Maar de uitgever, Jan en ook de vriend van Jan zijn daar niet blij mee. Er gebeuren vreemde en nare dingen in de omgeving van Lotte en langzaamaan komt Lotte erachter wie haar leven zo op z’n kop zet.

Ik vond Vluchtgedrag een doorsnee-thriller en goed voor 3 ***

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: