Voor ik ga slapen van S.J. Watson

voor ik ga slapen coverVoor ik ga slapen is een geniale thriller!

Voor ik ga slapen draait om het verwarde leven van Christine. Christine wordt elke ochtend wakker zonder herinneringen. Ben, haar man, moet haar elke ochtend rondleiden in huis, vertellen wie hij is en wie Christine is. Dit leven gaat zo dag na dag verder. In het geheim bezoekt Christine een arts, op zijn aanraden moet Christine een dagboek bij gaan houden. Elke ochtend belt hij op om te vertellen waar het dagboek ligt. Via haar dagboek komt Christine stapje voor stapje steeds dichterbij de waarheid.

Het mooie aan Voor ik ga slapen is dat wij als lezer op hetzelfde punt staan als Christine: als lezer weet ik net zoveel als zij. Voor Christine is het allemaal een groot raadsel en voor mij als lezer ook. Veel lezers vielen over de herhalende stukken in het boek. Maar ik niet! Ik begrijp en zie juist de kracht van die herhalende stukken. Juist dan begrijp je de beklemming die Christine voelt.

In Voor ik ga slapen wordt de spanning rustig opgebouwd. De clou is geniaal bedacht, het gehele concept is geniaal! 5 sterren dus!

De bijbehorende foto is genomen door Claar in Frankrijk. Dank je wel dat ik deze foto mocht gebruiken op mijn blog Claar!


4 reacties

 • 15 juli, 2011 om 19:14
  claar zegt:

  Goed geschreven reactie, Luna, je hebt echt genoten van het boek.
  Dank voor vermelding Foto, het staat op je site erg mooi en sfeervol, liefs Claar

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 16 juli, 2011 om 14:09
  Anonymous zegt:

  ben naar dit boek ook heel benieuwd meteen al dus.
  vr grt thysca

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anonymous Beantwoorden

 • 10 augustus, 2011 om 16:59
  Evelien van Steenis zegt:

  Het verhaal/boek doet me denken aan de film: 50 First Dates

  “Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaii. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.”

  Ikhartje(0) deze reactie

  Evelien van Steenis Beantwoorden

 • 5 november, 2012 om 18:31
  Judith zegt:

  Ik vond hem ook erg goed (5 sterren). Dat niet-weten is heel goed. Dat ze telkens haar dagboek moet lezen om te weten wat ze “weet”. En toch telkens nieuwe verrassingen.

  Wat betreft die cover las ik net vandaag dat er wél wat op staat maar in inkt die je alleen in daglicht kan lezen…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

Reageer op: Voor ik ga slapen van S.J. Watson

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten