15 juli 2011

Voor ik ga slapen van S.J. Watson

voor ik ga slapen cover

Voor ik ga slapen is een geniale thriller!

Voor ik ga slapen draait om het verwarde leven van Christine. Christine wordt elke ochtend wakker zonder herinneringen. Ben, haar man, moet haar elke ochtend rondleiden in huis, vertellen wie hij is en wie Christine is. Dit leven gaat zo dag na dag verder. In het geheim bezoekt Christine een arts, op zijn aanraden moet Christine een dagboek bij gaan houden. Elke ochtend belt hij op om te vertellen waar het dagboek ligt. Via haar dagboek komt Christine stapje voor stapje steeds dichterbij de waarheid.

Het mooie aan Voor ik ga slapen is dat wij als lezer op hetzelfde punt staan als Christine: als lezer weet ik net zoveel als zij. Voor Christine is het allemaal een groot raadsel en voor mij als lezer ook. Veel lezers vielen over de herhalende stukken in het boek. Maar ik niet! Ik begrijp en zie juist de kracht van die herhalende stukken. Juist dan begrijp je de beklemming die Christine voelt.

In Voor ik ga slapen wordt de spanning rustig opgebouwd. De clou is geniaal bedacht, het gehele concept is geniaal! 5 sterren dus!

4 reacties

 • 15 juli, 2011 om 19:14
  claar

  Goed geschreven reactie, Luna, je hebt echt genoten van het boek.
  Dank voor vermelding Foto, het staat op je site erg mooi en sfeervol, liefs Claar • 16 juli, 2011 om 14:09
  Anonymous

  ben naar dit boek ook heel benieuwd meteen al dus.
  vr grt thysca • 10 augustus, 2011 om 16:59
  Evelien van Steenis

  Het verhaal/boek doet me denken aan de film: 50 First Dates

  “Henry Roth werkt bij een groot aquarium-complex in Hawaii. Hij wordt verliefd op Lucy, een meisje dat aan korte termijn-geheugenverlies lijdt. Om een relatie met haar aan te knopen moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen zodat Lucy weer verliefd op hem wordt.” • 5 november, 2012 om 18:31
  Judith

  Ik vond hem ook erg goed (5 sterren). Dat niet-weten is heel goed. Dat ze telkens haar dagboek moet lezen om te weten wat ze “weet”. En toch telkens nieuwe verrassingen.

  Wat betreft die cover las ik net vandaag dat er wél wat op staat maar in inkt die je alleen in daglicht kan lezen…Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: