Weer lid van Storytel

Sinds een tijdje ben ik weer lid van Storytel. Ik kreeg door hoe en wanneer ik het beste kon luisteren naar een boek en raakte binnen no time verslaafd.

Wie mij goed kent, weet dat ik vaak last heb van slapeloosheid. Lezen of een serie kijken was dan fijn, maar uiteindelijk zat ik dan nog op en voor mijn gevoel deed ik dan niet echt mijn best om in slaap te vallen. Dit veranderde met luisterboeken! Niet alleen voor het slapen luister ik naar een luisterboek, ook tijdens het maken van legpuzzels vind ik het leuk om te luisteren naar een mooi boek!

Verschillende luisterboeken

Op mijn boekenplank in Storytel staan meerdere boeken. Voor het slapengaan luister ik het liefst een gemoedelijke feelgoodroman. Het is rustgevend om met mijn ogen dicht en in mijn favoriete slaaphouding te luisteren naar een fijne voorleesstem. Ik merk dat ik minder pieker, rustig word van de stem en afleiding vind in het verhaal. Daardoor dommel ik makkelijker in. Ik stel in de app van Storytel de sleeptimer in op 40 minuten. Lang genoeg om in slaap te kunnen vallen, kort genoeg om op tijd uit te gaan als ik in slaap val. Zet ik ‘m langer dan werd ik wel eens opnieuw wakker van de voorleesstem en dat was dan best schrikken haha.

Tijdens het puzzelen of andere bezigheden waarbij ik goed en lang kan luisteren kies ik er wel eens bewust voor om verder te gaan met het boek wat ik ‘gewoon aan het lezen’ ben, zodat ik goed in het verhaal blijf. Soms luister ik bewust een lastig hoofdstuk van een literaire roman opnieuw om het verhaal nog beter in mij op te kunnen nemen. Zo lees én luister ik momenteel ”t Hooge Nest’ van Roxane van Iperen.

Mijn favoriete voorlezers

Tja, van sommige voorleesstemmen word ik kriegelig. Te langzaam, te zwaar, te vlak, of juist te enthousiast. Of de stem is té bekend, bijvoorbeeld een bekende Nederlander met een typische stem. Ron Brandsteder bijvoorbeeld.

Dan zijn er ook stemmen waarvan je heel rustig wordt, die fijn zijn om naar te luisteren. Zo vind ik Frank Lammers erg prettig voorlezen en Chava voor in ’t Holt ook. En soms stuit je op een aangename verrassing. Zoals Loretta Schrijver… Zij is de voorlezer van ”t Hooge Nest’. Ik was eerst bang dat het te hyper en druk zou zijn, zoals ze op tv is, maar ze leest juist heel ingetogen en kalm voor! Daarom is het fijn dat je bij Storytel eerst een voorbeeldstukje kunt beluisteren, om te horen of een stem bevalt of niet.

Wat ik tot nu toe heb geluisterd

Een heerlijk boek om te luisteren voor het slapengaan vond ik ‘Thuis in Virgin River’ van Robyn Carr. Het was een prettig “bedboek”, omdat ik het verhaal al grotendeels kende. Viel ik in slaap, dan was het niet zo erg dat ik wat miste de dag erop, want ik pakte (dankzij het zien van de serie) de loop van het verhaal dan snel weer op. Het word voorgelezen door Marieke de Kruijf.

Tijdens het maken van een legpuzzel luisterde ik ‘Zwijg’ van Mel Wallis de Vries. Ik bleef langer puzzelen omdat ik het verhaal zo spannend vond, of misschien vond ik het puzzelen te verslavend en bleef ik daarom langer luisteren haha. In bed naar een spannend verhaal luisteren werkt niet zo voor mij, maar tijdens het puzzelen is het heerlijk. ‘Zwijg’ word voorgelezen door Lottie Hellingman.

Ook luister ik af en toe korte stukjes uit het luisterboek ‘Houden van dingen die niet perfect zijn’ van Haemin Sunim, voorgelezen door Francis Broekhuijsen. Hij heeft een hele rustgevende en prettige stem. Ook ‘Lampje’ van Annet Schaap is een prettig luisterboek, al ben ik nog maar aan het begin. Annet Schaap leest haar eigen boek voor.

Mijn luistermomentje

Elke avond in bed verheug ik me op mijn luistermomentje. Het helpt me ontspannen en ik slaap er beter van. Luisteren jullie wel eens luisterboeken en hebben jullie een voorkeur voor een bepaalde voorleesstem?


2 reacties

 • 21 mei, 2020 om 07:54
  Lalagè zegt:

  Wat slim van je om dit zo aan te pakken. Mijn echtgenoot luisterde weleens naar Harry Potter om in te slapen, maar dan schrok hij wakker als er iets engs gebeurde, dus dat werkte niet zo goed. Zelf luister ik nooit boeken, heb het weleens geprobeerd, maar ik raak te snel afgeleid. Bij lezen gebeurt dat ook, maar dan is het makkelijker om even te stoppen. Wel luister ik sinds kort af en toe naar een podcast, bijvoorbeeld tijdens een wandeling en dat is erg leuk, bijvoorbeeld de Grote Vriendelijke Podcast over jeugdboeken.
  Francis Broekhuijsen is een trouwens vrouw en operazangeres 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 21 mei, 2020 om 21:05
   Leesdame zegt:

   De operazangeres heet Francis VAN Broekhuizen en de voorlezer van dat boek heet Francis Broekhuijsen. Volgens mij zijn het dan toch twee verschillende mensen en ik hoor toch echt een mannenstem bij het voorlezen.

   De Grote Vriendelijke Podcast wil ik ook graag eens beluisteren.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Weer lid van Storytel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten