22 december 2013

111x Daphne van Daphne Deckers

111x daphne cover

Ik ben weer lekker thrillers aan het lezen, maar voor het slapengaan lees ik het liefst een paar columns. De laatste tijd had ik dus altijd wel een columnbundel naast mijn bed liggen. En de laatste bundel die ik heb gelezen is er weer een van Daphne Deckers. Dit keer een vrij dikke bundel van haar. 

Het is de bundel ‘111x Daphne’. En het bevat helaas nogal veel herhaling… Eerlijk gezegd vond ik het hierdoor ook de minste leuke van alle bundels die ik van haar gelezen heb. 

‘111x Daphne’ is een verzameling van oudere columns samengevoegd met nieuwe columns. Omdat ik afgelopen maanden de andere columns van haar ook heb gelezen heb ik veel doorgebladerd als ik weer een ‘classic column’ tegenkwam. Bij een aantal columns stond dat er ook boven, dat waren dus de ‘classics’.

Maar ik kwam ook veel columns tegen waar dat niet boven stond, maar waarvan ik zeker weet dat ik ze al eerder heb gelezen. Volgens mij stonden er heel veel van die anekdotes ook al in Pedagoochelen. Maar goed, naast die herhaling biedt deze bundel gelukkig ook wat nieuw leesvoer!

Net als in de andere columnbundels schrijft Daphne volop over haar kinderen en het reilen en zeilen binnen haar huishouden. Daphne werkt bij RTL aan Holland’s next top model. Ook schrijft ze over Maxima, Kate Middleton en over Kika. Daphne schrijft boeiend over haar kijk op de dagelijkse bezigheden en wat er speelt in haar omgeving.

Het was de laatste bundel die ik nog moest lezen van Daphne Deckers, ik heb over deze ook vrij lang gedaan. Simpelweg omdat ik het beperk tot een a twee columns per keer. Ik heb nu al haar columnbundels gelezen en ik vond tot nu toe Typisch Nederlands het leukst!

Hebben jullie nog leuke tips wat betreft columnbundels?

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: