Schaduwdochter van Anita Larkens

schaduw dochter coverIk word altijd blij van mooie boeken! Ik word ook blij als ik dat hier met jullie kan delen. Schaduwdochter is een psychologische thriller, die erg knap in elkaar zit!

Mare is psychologe en werkt op een praktijk. Ze is een tijdje uit de running geweest en mag langzaamaan weer aan het werk. Ze krijgt een dossier van ene Chantal. Moeder van 5 kinderen, waaronder een pasgeboren baby’tje. De overige kinderen van Chantal zijn uit huis geplaatst. Chantal is een moeder die haar kinderen verwaarloosd en zelf op het verkeerde pad zit.

Mare moet een dossier over haar schrijven. Als Chantal verdwijnt, ontfermt Mare zich over de pasgeboren baby. Een meisje, ze noemt haar Suus. Ze krijgt hierbij hulp van haar baas Oz en haar collega Eveline. Mare weet heel goed dat het fout is wat ze gedaan heeft en leeft daardoor dus jarenlang met dat ene geheim rond: dat ze Suus gestolen heeft.

Haar grote angst wordt werkelijkheid als ze Chantal ergens signaleert. Plotseling duikt overal Chantal op en Mare is doodsbang dat de waarheid boven tafel moet komen. Haar partner Leon weet niet beter dat Suus van haar is. Mare wordt zo bang en wanhopig dat ze een onomkeerbare beslissing neemt. Maar kloppen de angsten van Mare wel? Wat is nog waarheid en wat is een leugen? Zelfs als lezer ga je aardig twijfelen tijdens het lezen.

Schaduwdochter is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel zit al zoveel onderhuidse spanning en steeds denk je ook dat deze verhaallijn de gehele thriller is. Totdat je bij het tweede deel komt. En dan denk je: wow, dit had ik dus écht niet zien aankomen. Deze plotwending is zo knap, maar maakt je ook verward. Die verwarring zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen. Want hoe kan deel 2 stroken met deel 1? Op dat antwoord krijg je gelukkig antwoord in het laatste derde deel.

Toen het boek uit was was ik er even stil van. Sommige pagina’s heb ik ook opnieuw gelezen, omdat dan zat te knipperen met mijn ogen en dacht: heb ik dit nou goed gelezen? En ja, dan had ik het goed gelezen! Maar zo onvoorspelbaar en bizar lopen de verhaallijnen. Het is echt een aanrader als je van psychologie houdt!

Voorlopig is Schaduwdochter alleen als ebook verkrijgbaar. Later in 2014 komt er ook een gewoon boek van.


2 reacties

Reageer op: Schaduwdochter van Anita Larkens

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten