300 alledaagse mysteries van Eppo König en Juliette Vasterman

300 alledaagse mysteries coverAls je het woord mysteries leest, dan denk je waarschijnlijk dat dit boek gaat over UFO’s, geesten of schepen die zijn verdwenen in de Bermuda Driehoek. Dat is niet zo, de mysteries die in dit boek besproken worden zijn alledaags en het zijn voor de hand liggende vragen. Alleen het antwoord is vaak niet zo voor de hand liggend.

Komen er nog wel eens nieuwe achternamen bij bijvoorbeeld? Kun je een bacterie doodslaan? Hoe ga je naar de wc als je in een ruimteschip zit? Op al deze vragen wordt een nuchter en begrijpelijk antwoord geven, vaak ook met de nodige humor tussen de regels!

Omnibus
‘300 alledaagse mysteries’ is een omnibus van drie eerder uitgekomen titels: ‘Hoe sms’t een Chinees?’, ‘Kunnen muggen dronken worden?’ en ‘Waarom zeggen we eh…?’ Eppo König en Juliette Vasterman zijn allebei redacteur bij de NRC Handelsblad coördineerden de rubriek “next question” van nrc.next.

Het is een echt bladerboek en het werkt verslavend. De vragen worden namelijk op een aanstekelijk leuke manier besproken en daarbij zitten er tussen de 300 vragen veel vragen tussen die ik mezelf ook wel eens gesteld heb.

Het boek leent zich prima voor het slapengaan, al zal het behoorlijk zwaar wegen als je de papieren versie leest. Ik vond het ideaal voor als ik toch nog wat wilde lezen, maar te weinig energie had voor een lang hoofdstuk in een ander boek. Zo las ik elke avond een paar vragen, inclusief antwoorden in dit boek.

Grappig, luguber en interessant
Niet alles is even interessant, het ligt er maar net aan in welke onderwerpen je interesse hebt. Er waren ook wat vragen bij waar ik weer wel helemaal enthousiast van werd en waarbij ik dacht: ‘O ja… waarom is dat zo?!’ Waarom wrijft een vlieg in haar pootjes? Waar ligt de A3? Ook wat lugubere vragen, zoals: spoelen alle lichaam aan op het strand? Waarom wordt een lijk zo snel wit?

Eppo en Juliette hebben een vermakelijke schrijfstijl en stoppen de nodige humor en knipoogjes tussen de regels. Je kan merken dat ze allebei met veel lol en interesse aan deze rubriek hebben gewerkt!


2 reacties

 • 7 juli, 2017 om 19:30
  Annelies zegt:

  Dit lijkt me ook heel interessant.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 7 juli, 2017 om 22:27
   Leesdame zegt:

   Vooral de insteek van de auteurs vind ik goed gekozen: beeldend en met de nodige humor brengen. Daardoor blijft de informatie ook weer langer hangen bij mensen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: 300 alledaagse mysteries van Eppo König en Juliette Vasterman

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten