20 december 2020

A dream of Christmas

Ja, je ziet het natuurlijk al het plaatje van de filmposter: een gemoedelijke Hallmark film! Videoland staat er vol mee en deze (zoete) kerstfilms kijken altijd wel makkelijk weg.

Penny is een drukke vrouw met drukke baan. Op haar werk wordt veel van haar gevraagd, maar haar man vraagt ook tijd en aandacht en dus wenst ze in een opwelling dat ze nooit getrouwd was. En uiteraard wordt deze wens door een engel ingewilligd. Maar het vrijgezelle leven bevalt haar helemaal niet en haar echtgenoot herkent haar niet meer! Hoe kan ze terug naar haar oude leven?

Vrij voorspelbare kerstfilm

De films van Hallmark zijn zoet, voorspelbaar en gemoedelijk. Zo ook ‘A dream for Christmas’. Het thema uit deze film is vrij bekend en vaker gebruikt in films en boeken. Doe een wens en de volgende ochtend is je wens jouw realiteit. Denk aan ‘Big’ met Tom Hanks.

Penny wenst dat ze liever een single vrouw zou zijn. Maar eenmaal als single vrouw verlangt ze terug naar haar leven als echtgenote. Dus gaat ze op zoek naar mogelijkheden om de wens om te keren. Want ja, haar eigen leven was toch wel fijn en hoe belangrijk is haar carrière? De film kabbelt door, maar duurt gelukkig niet zo lang. Het is niet de slechtste kerstfilm, maar ook zeker niet de leukste.