22 december 2020

Christmas Jars

‘Christmas Jars’ is een typische en knusse kerstfilm voor de hele familie. Ik heb deze film gezien op Videoland.

Hope is een journaliste die veel te maken krijgt met tegenslag. Op een dag staat er een pot met geld voor haar deur. Een zogenaamde Christmas Jar. Als journaliste ontdekt ze een patroon hierin en besluit hier een artikel over te schrijven. Hiervoor gaat ze undercover te werk bij een familie en al gauw wordt ze helemaal opgenomen in dit gezin. Hope durft dan niet meer te vertellen dat ze eigenlijk een journaliste is…

Gemoedelijk, maar ook voorspelbaar

Hoewel de emoties soms hoog oplopen, weet je diep vanbinnen dat deze film goed zal eindigen. Het is een gemoedelijke Hallmark film, geschikt voor de hele familie en het speelt zich af tijdens de kerst. Hope is als baby achtergelaten in een eetcafé, na een warme jeugd verliest Hope haar moeder. Dan begint ook echt het verhaal.

Centraal staan de zogenaamde Christmas Jars in deze film. Dat zijn potten met geld die worden achtergelaten bij mensen die een extraatje kunnen gebruiken in een moeilijke en/of emotionele tijd. Dat gegeven is erg mooi en het inspireert ook. De film kijkt lekker weg, de kerstsfeer is goed aanwezig, maar het is ook een hele brave film, met een heel cheesy einde.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: