Aangetast van Loes den Hollander

Aangetast coverHet is juli, een rustige maand voor mij als lezer. Ik had zin in een simpel boek en zodoende koos ik ‘Aangetast’ van Loes den Hollander uit om te lezen voor het slapengaan. Het was even geleden dat ik iets van Loes had gelezen, maar dit boek sprak me wel aan.

‘Aangetast’ is het eerste deel van “Dossier Metselaer”. Het is tien jaar geleden dat dochter Lieve omkwam bij een ongeluk. Nu wordt haar vader en de dader plotseling opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen. Uit welke hoek de bedreigingen komen is een raadsel.

De familie Metselaer bestaat uit moeder Rifka, vader Gideon en ‘dochter’ Tamara. Tamara’s moeder (Gideons zus) is overleden en Tamara kwam toen in huis bij Rifka en Gideon. Zij hadden al een dochter: Lieve. Maar Lieve is tien jaar geleden omgekomen bij een ongeluk, waarvan de ware toedracht nooit echt boven water is gekomen.

Er is ook een rol weggelegd in het boek voor Matthias. Een man die werkt in een winkel met huishoudelijke artikelen, zoals serviezen. Hij heeft een duidelijke link met Gideon en ook met de dood van het meisje. Maar hij is als de dood dat dit boven water komt. Maar ook hij krijgt bedreigingen en beschuldigingen. Er blijkt iemand te zijn die gewoon alles weet. En om eerlijk te zeggen had ik best wel snel door wie dat was.

Loes den Hollander schrijft in zeer korte hoofdstukken en met vlotte zinnen. Het boek is opgedeeld in vier delen en het eerste deel las het traagst. Er wordt gewisseld tussen drie personages en vooral de twee mannen zijn niet het meest sympathiek. Het is een opbouw naar het deel wat volledig over Tamara gaat. Dat deel las vliegensvlug en was ook het boeiendst. Het brengt een groot deel van het verhaal aan het licht en ook haar gevoelens maken een hoop duidelijk aan de lezer.

De laatste helft was op een luchtige manier spannend en verrassend en er wordt weer gewisseld tussen Gideon, Rifka en Matthias. Het einde was niet onvoorspelbaar, maar nog wel verrassend genoeg om mijn aandacht vast te houden. Ik ben nu zeker benieuwd naar het tweede deel van ‘Dossier Metselaer’.

Ik las overigens het ebook wat is uitgebracht bij De Crime Compagnie. Leuk detail: ik heb toentertijd mee mogen stemmen bij het uitzoeken van de covers.


Reageer op: Aangetast van Loes den Hollander

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten