Huidpijn van Saskia Noort

huidpijn coverDe nieuwe van Saskia Noort. Het kan je niet ontgaan zijn. Ik was eigenlijk na ‘Koorts’ wel klaar met Noort, maar nieuwsgierigheid wint altijd. Dus ik dacht… laten we de bekendste thrillerschrijfster maar weer eens een kans geven.

Televisiepresentatrice Anne krijgt het zwaar voor de kiezen. Ze lijkt alles voor elkaar te hebben, maar in de eerste hoofdstukken klapt haar leven als een kaartenhuis in elkaar. Ze wordt gedumpt, vriendlief biecht op een relatie te hebben met haar stagiaire. Haar talkshow moet van de buis. En haar kans op kinderen is verkeken.

Alles wat Anne heeft opgebouwd wordt omver geblazen door een reeks aan emotionele gebeurtenissen. Anne is bekende Nederlander dus de redacties van kranten en televisie hijgen in haar nek. Ze smullen van haar ellende. Anne zelf is een wrak. Voor de camera doet ze nog wel haar best, thuis bestaan haar bezigheden uit flessen wijn opendraaien en haar ex Sam in de gaten houden. Om eerlijk te zeggen wordt Anne één groot slachtoffer van de situatie, waardoor je dus als lezer zou willen gillen: herpak jezelf toch eens trut! Want eerlijk is eerlijk, ik vond Anne nou niet echt sympathiek.

Iedereen bekommert zich om Anne. Don, haar manager en gay best friend. Jazz, het alternatieve buurmeisje. Er is nog een zus met een alcoholverslaving in een kliniek. Het gehele plaatje is compleet. Je krijgt ook een indruk van de televisiewereld en de diverse talkshows zoals DWDD en RTL Late Night. Programma’s waar ik Saskia Noort ook regelmatig zie aanschuiven, dus je kunt een gedetailleerd beeld verwachten bij deze passages.

Waar ik mij het allermeest aan erger is het feit dat het in je strot wordt geduwd dat dit een thriller is. ‘Saskia Noort en haar gevoeligste thriller ooit’, ‘bekendste thrillerschrijfster van Nederland’ etc. En dan lees je een boek, wat weliswaar vermakelijk en bij vlagen meeslepend is, maar wat in geen geval onder het kopje thriller geschaard kan worden. Ik begrijp dan ook niet waarom sommige lezers schrijven dat dit een superspannend boek is… Ik begrijp dat niet… meeslepend ja… maar wordt meeslepend niet te snel verward met superspannend misschien?

In alle eerlijkheid, na alle reclame en alle ophef verwacht ik van de bekendste thrillerschrijfster dan ook een dijk van een thriller! Een thriller die mij ’s nachts wakker houdt. Een thriller waar ik me ongemakkelijk bij voel, waar ik op een verkeerd been wordt gezet, waar ik sympathie voor de personages krijg. Ik mis de grimmige sfeer uit haar eerdere boeken. Ik verwacht van een groot thrillerschrijfster geen Gooische Vrouwen sfeer en een zeikerig personage die vastgelijmd zit aan een glas wijn. Anne is dronken, Anne wordt dronken, Anne heeft een kater, Anne zoekt wijn, Anne drinkt wijn, Anne vraagt om wijn. En dan zwijg ik nog over alle andere drank, sigaretten en joints.

De schrijfster kijkt met een stoere blik naar de lezer. De foto op de achterflap. Een schrijfster met lef. Als je echt lef hebt, durf dan ook toe te geven dat je een roman schrijft in plaats van een thriller. ‘Huidpijn’ is voor mij persoonlijk niets meer dan een roman. En voor een roman is het best een vermakelijk boek. Want ja, leedvermaak omtrent een BN-er leest best lekker weg.

 

 


7 reacties

 • 13 juli, 2016 om 20:03
  Annelies zegt:

  Dit boek wordt zo gehypet dat ik het opzettelijk links laat liggen. Ik ben heel blij dat jij er zo eerlijk bent!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 13 juli, 2016 om 21:43
  Bianca zegt:

  Dat is duidelijk 🙂 Dat label thriller op boeken die duidelijk geen thriller zijn zie ik de laatste tijd wel vaker. Alsof ze hopen dat ze dan meer boeken verkopen, omdat veel mensen van thrillers houden. Als roman klinkt hij nog wel redelijk leuk, dus misschien ga ik deze nog wel bij de bieb lenen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Bianca Beantwoorden

 • 15 juli, 2016 om 10:42
  Eline van Vliet zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens. Was net als jij ook een beetje klaar met Saskia Noort, maar toch weer dit boek gekocht (wel een ebook). Het leest lekker weg, maar om nou te zeggen spannend, neh.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Eline van Vliet Beantwoorden

 • 26 juli, 2016 om 18:47
  Vivian zegt:

  Toffe recensie! Ik zie het inderdaad ook echt o-ve-ral voorbij komen en ik dacht al steeds toen ik de beschrijving las ”jongens, dit is toch helemaal geen thriller of ben ik nou gek?” Ik hoef ‘m niet te lezen in elk geval haha.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Vivian Beantwoorden

  • 26 juli, 2016 om 18:53
   Leesdame zegt:

   Je kunt wel merken dat Saskia Noort heeft meegeholpen toentertijd aan het scenario van Gooische Vrouwen, want die stijl heeft dit boek wel. Niks mis mee natuurlijk, maar roep dan niet rond dat je een thriller hebt geschreven 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Huidpijn van Saskia Noort

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten