23 juni 2020

Alice (Marieke) in Tinderland van Marieke Visser

Dit boek is een soort bundel met de Tinder-ervaringen van Marieke Visser. Zij verwonderde zich over de verschillende types die zij tegenkwam op Tinder.

Marieke deelt 20 ervaringen met verschillende archetypen. Van de narcist tot de creatieveling tot de clichéman. Ze legt uit hoe het werkt op Tinder, hoe de mannen reageren en hoe zij daarmee omgaat. Ze hoopt haar grote liefde te vinden op Tinder, maar wordt steeds teleurgesteld, toch keert ze steeds weer terug naar dit fenomeen. Opgesierd met treffende quotes uit Alice in Wonderland.

Cynisch en direct

Marieke Visser is vrij direct, ook in haar schrijfstijl. Ze schrijft op wat ze denkt, maar ze zegt op dates ook wat ze denkt. Na meer dan 40 keer een account aanmaken op Tinder weet ze al snel wat voor vlees ze in de kuip heeft als Tinder een match maakt. Toch gaat ze vaak overstag en leidt het tot een date.

Op dates is Marieke eerlijk en vaak ook cynisch. De mannen reageren daar verschillend op. Soms leidt het tot komische situaties, soms tot enge en ongemakkelijke momenten. Bijvoorbeeld een verplicht kopje thee drinken terwijl je bij binnenkomst al weet dat het niks gaat worden.

De leegte van de teleurstelling

Wat Marieke goed weet te verwoorden is het gevoel van teleurstelling. Soms klikt het erg goed met een man, maar op het moment van afspreken blijkt de man spoorloos te zijn. Dat lege gevoel omschrijft Marieke zo: “Niets horen was namelijk nog erger dan horen dat hij me bij nader inzien toch niet zo leuk vond. Ik had namelijk het gevoel dat ik lucht was. Nou ja, eigenlijk nog minder dan lucht. ik was het niet eens waard om af te zeggen.” Ik vond dat treffend!

Opvallend vond ik de schrijfstijl. Marieke Visser wendt zich rechtstreeks naar de lezer toe en spreekt haar lezers met u aan. Bij haar directe en cynische schrijfstijl vol zelfspot had ik een jij-vorm wat passender gevonden. De mannen vinden Marieke vaak veeleisend en soms arrogant. Ik vond Marieke eerlijk, grappig en vooral lekker duidelijk in wat ze zoekt en verlangt.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: