Het zwarte dossier van Max van Olden

Het zwarte dossier cover

Wow, wat een thriller! Dat dacht ik meerdere malen tijdens het lezen!

Riemke werkt als stagiaire bij een advocatenkantoor. Ze is een alleenstaande moeder, maar kampt sinds haar scheiding met flinke schulden. Haar baan heeft ze hard nodig, maar ze maakt fouten. Ze krijgt met het zogenaamde ‘zwarte dossier’ de kans om zichzelf te bewijzen en haar werkplek veilig te stellen. Maar het ‘zwarte dossier’ is een lastige en gevaarlijke klus. Ze krijgt te maken met de onderwereld en moet uiteindelijk met haar zoontje onderduiken, maar dan begint de hel pas echt!

Een mysterieuze zaak

Het zogenaamde ‘Zwarte dossier’ draait om een dichtbundel van een gedetineerde Novak. Volgens meneer Tervoort is de dichtbundel een verkapte boodschap om hem te laten vermoorden door de vriendjes van Novak. Het is aan Riemke om de boodschap te ontcijferen in de gedichten. De tijd dringt en haar carrière staat op het spel, dus geeft Riemke zich helemaal. Maar de opdracht is vrijwel onmogelijk en nu Riemke zich met de zaak bezighoudt, wordt er ook op haar en haar zoontje Nils geloerd.

De eerste hoofdstukken zijn rustig. Snel, maar helder legt Max van Olden uit waarom Riemke een grote schuld heeft, hoe de sfeer op het advocatenkantoor is en hoe de thuissituatie van Riemke eruitziet. Ze heeft een leuk zoontje en Riemke is een lieve en zorgzame moeder. Ze is ook een gedreven advocate, maar moet zichzelf wel bewijzen. Haar patroon Margot is een bitch, maar heeft blijkbaar ook haar eigen problemen blijkt later.

Achtbaan-gevoel

Na die rustige hoofdstukken gaat het verhaal in de versnelling. Het dossier waaraan Riemke werkt is mysterieus en lokt problemen uit. ’s Nachts voelt Riemke zich bekeken in haar flat en niet veel later wordt haar gesommeerd om onder te duiken. Voor haar eigen veiligheid en dat van haar zoontje.

Dan loopt de spanning pas echt op. Hoofdstukken wisselen van perspectief. Je kijkt mee met Riemke, maar je gaat ook mee op pad samen met Robert. De zaak rondom de dichtbundel van crimineel Novak wordt steeds intrigerender. Drugs en de (online) onderwereld speelt een grote rol.

Verschillende aspecten

Max van Olden combineert verschillende aspecten in deze thriller. Hij verbindt psychologische elementen met actie en er zit ook een laagje technische spanning in dit boek. Zo staat bijvoorbeeld de online onderwereld TOR centraal. Maar ook een stukje scheikunde komt voorbij. De hoofdstukken zijn kort en eindigen vaak in een cliffhanger.

De auteur wist me vaak te verrassen. Soms dacht ik met een levensgevaarlijke gek te maken te hebben, maar dan bleek die persoon heel behulpzaam. Maar ook andersom, iemand die zorgzaam leek, bleek juist een dubbele agenda te hebben. Ook maakte Riemke soms bizarre en gewaagde keuzes, waardoor het verhaal ineens een andere kant op ging, wat dan weer voor extra spanning zorgde.

‘Het zwarte dossier’ is heerlijk geschreven en zit goed elkaar! Ik hou hiervan!


Reageer op: Het zwarte dossier van Max van Olden

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten