De lockdown van Noortje Brink

‘De lockdown’ is de derde (korte) thriller van Noortje Brink. Ze schrijft snel, want ik heb in een half jaar tijd al drie boeken van haar gelezen.

In ‘De lockdown’ staat inderdaad de lockdown van de afgelopen periode centraal. Maar dan wel in Frankrijk. De 31-jarige Patricia is op de vlucht nadat ze een geheim heeft ontdekt van haar partner Mark, ze rijdt door tot Bretagne om onder te duiken in de bed & breakfast van haar tante Tété. Daar zijn -vanwege corona- geen gasten. Als Patricia hoort dat niemand meer het land in en uit mag, hoopt ze op rust en veiligheid.

Van geluk naar gevaar

Patricia’s leven is nogal saai en lijkt stil te staan. Ze werkt als directiesecretaresse voor een respectloze baas, maar juist op haar werk is wel een lichtpuntje te vinden: Mark de Waal. Ze flirt met hem en hij gaat hierop in. Ineens gaat het snel, hij vraagt haar mee uit en overlaadt haar met mooie spullen. Al snel wonen ze samen, maar dan ontdekt ze dat Mark ook een kille en gevaarlijke kant heeft. Als ze een geheim van hem ontdekt besluit ze dat ze beter kan vluchten, dat het gevaarlijk is om te blijven.

Eenmaal in Bretagne is Patricia steeds op haar hoede. Ergens stelt de lockdown haar gerust, maar diep vanbinnen weet ze dat Mark zich niet tegen laat houden door dichte grenzen. Het is een kwestie van tijd tot hij haar vindt.

Een easy-read thriller

‘De lockdown’ is een easy-read thriller. Je leest ‘m in een middag uit, net als de vorige boeken van Noortje Brink. Ik vind ‘De lockdown’ kwalitatief iets beter dan haar vorig werk. Ik vind dit verhaal beter uitgewerkt en er zit redelijk wat spanning aanwezig. Wel vind ik de hoofdpersoon een tikkeltje naïef en vind ik het verloop van de relatie tussen haar en Mark op een ongeloofwaardige manier snel gaan.

Het verhaal is opgedeeld in drie stukken. Flashbacks naar de gelukkige momenten tussen Patricia en Mark en hoe alles misging. Een verhaallijn in het heden, die speelt zich dus af in Bretagne en daarnaast zijn er enkele cursief geschreven pagina’s, van iemand die in een kast zit en hoort dat een belager in het huis rondloopt. Dat zorgt voor een extra beklemmend element.

Ik heb de indruk dat de auteur de omgeving van Bretagne goed kent, omdat ze heel beeldend en duidelijk het dorpje en het platteland omschrijft. Je ziet echt het straatje, de bakkerij en het zandweggetje naar het dorp voor je.

‘In lockdown’ is momenteel alleen als ebook verkrijgbaar. Ook te lezen in Kobo Plus. Aanrader als je graag de boeken van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn leest.Reageer op: De lockdown van Noortje Brink

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten