Geluk is met een K van Nadja Hüpscher

Geluk is met een K cover

‘Geluk is met een K’ is een heftig en gevoelig boek!

Het gezinsleven van actrice Nadja Hüpscher staat volledig op zijn kop als bij haar man Sander teelbalkanker wordt geconstateerd. Wat volgt is een heftig en langdurig traject van chemokuren en herstel. Alles is ontwricht terwijl tegelijkertijd het normale leven ook doorgaat. Hun twee zoontjes Rein en Benjamin hebben zo hun eigen (kinderlijke) kijk op de situatie. Nadja hield een dagboek bij en deelt ook enkele droge en komische gesprekjes tussen haar en haar kinderen. Haar kinderen spelen trouwens ook graag galgje.

Pijnlijk en gevoelig

Nadja Hüpscher beschrijft de situatie van haar gezin in dagboekvorm. Korte stukjes met soms droge humor, maar ook vaak gevoelig en pijnlijk. Je voelt haar wanhoop en onmacht en tegelijkertijd ‘trekt’ het normale leven ook aan haar. Het werk gaat door. De kinderen moeten naar zwemles (wat Benjamin vreselijk vindt) en naar school en zien het ziekenhuis als een speelterrein.

Ze omschrijft hoe het begon, dat Sander een bultje voelde. Ze schrijft over de vooronderzoeken en uitgebreid over de behandeling en hoe zij daar in stond. De kinderen zijn druk en beseffen niet altijd goed wat er speelt en stellen vaak directe en soms ook pijnlijke vragen, maar de manier waarop ze het vragen, maakt het ergens ook komisch. Veel van die dialoogjes worden ook gedeeld in dit boek. Ook staan er her en der kladblaadjes die zijn overgebleven van het spel galgje.

De onmacht is voelbaar

Ik voelde duidelijk de onmacht tussen de regels. Je hebt op zo’n situatie vaak geen vat en Nadja Hüpscher omschrijft dat treffend. Het lange wachten op uitslagen, de constante stroom aan vragen en berichtjes van familie, vrienden en kennissen en altijd die onzekerheid… Slaat deze kuur aan? Is de kanker weg?

Nadja Hüpscher is een sterke vrouw en lieve moeder, maar soms is ze er ook klaar mee. Ook hier is ze eerlijk over. Dat ze wel eens boos is op Benjamin en Rein, dat ze soms haar geduld verliest. Of dat ze in tranen op haar werk zit. Deze eerlijkheid geeft dit boek een rauw en persoonlijk randje. Het wordt nergens mooier gemaakt dan het is, het is puur en keiharde realiteit. ‘Geluk is met K’ is een intiem en rauw verhaal!


Reageer op: Geluk is met een K van Nadja Hüpscher

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten