12 oktober 2023

Alle controle kwijt van Amélie Storms

alle controle kwijt cover

De gehele maand oktober besteed ik aan het lezen van novelles. Ik bespreek ze niet allemaal, sommige pas in december en de rest verspreidt tot die tijd.

Annelie werkt bij een kleine uitgeverij die zich voornamelijk focust op insecten. En daar is niet veel brood mee te verdienen. Een nieuwe boekenreeks over het zogenaamde vlinder-orgasme zou het tij kunnen keren. Annelie mag deze reeks gaan promoten, maar hiervoor zal ze toch uit haar comfortzone moeten stappen…

Van introvert naar extravert

Annelie is een grijze muis, ze is altijd voorzichtig, maar daardoor lopen mensen wel gemakkelijk over haar heen. Zo heeft ze ineens een logé (een kat) en moet ze samenwerken met de extraverte Marcus, de bedenker van het vlinder-orgasme. Bij die promotie hoort ook een soort live demonstratie voor een publiek, waaronder bekende influencers.

Annelie voelt hier niet prettig bij, ze wil graag de regie over haar eigen leven terug. Maar wil ze nog wel echt terug naar de grijze muis die ze was? Of wil ze diep vanbinnen toch het avontuur aangaan? Het leven kan raar lopen.

Vlot, maar ook voorspelbaar

Amélie Storms schrijft erg fijn en vlot. Je vliegt door deze novelle heen. Dat komt vooral omdat Amélie leuke zijweggetjes neemt. Zo is er een leuke verhaallijn rondom een logerende kat in het verhaal en een stuk van dit verhaal gaat over het najagen van dromen. Zo droomt Annelie van een baan bij een medische uitgeverij. Maar op een gegeven moment laat Amélie Annelie reflecteren op haar droom en dat vond ik een interessante zijweg, die ik juist in feelgood kan waarderen!

Een andere verhaallijn is de band met haar moeder. Een ongemakkelijke band, waarbij ik het gevoel kreeg dat Annelie gebruikt werd. Qua liefde is het verhaal voorspelbaar. Is dat erg? Nee, want dat had ik al een beetje verwacht. De weg ernaartoe vond ik wel origineel en boeiend. Ik vond het onderwerp vlinder-orgasme sowieso erg geestig en ik geef toe dat ik de oefeningen uit het boek onbewust stiekem meedeed.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: