Alles stroomt, Nederlandse film

alles stroomt filmposter‘Alles stroomt’ is niet zo heel erg bekend denk ik. De film is gemaakt in 2009 en op het Nederlands Filmfestival kreeg de film nog een publieksprijs, maar een echte bekende film is het nooit geworden. Ik vond de film op Netflix en ik klikte de film aan vanwege actrice Anneke Blok en het feit dat Marieke van der Pol het scenario schreef. Dat klonk veelbelovend.

Het gaat over Aleid en Damiaan. Ze wonen in Amsterdam. Damiaan is net geslaagd en besluit meteen uit huis te gaan. Aleid is alleenstaande moeder en de vader van Damiaan is overleden.

Aleid, Roel en Damiaan
Aleid ontmoet Roel, hij is een binnenschipper en woont en leeft op een boot. Aleid besluit een paar dagen met hem mee te varen. Al snel trekt Aleid bij hem in op het schip. Het huis wordt leeggehaald, Damiaan woont ondertussen in een kraakpand. Vanaf dit moment groeien Aleid en Damiaan uit elkaar. Aleid mist Damiaan en andersom mist Damiaan ook zijn moeder. Maar steeds is er een voorval waardoor ze nog verder van elkaar lijken te drijven.

Anneke Blok speelt de rol van Aleid. Dat doet ze knap! Ze draagt dan ook de hele film. Aleid is moederlijk, maar heeft toch moeite met de kinderen van Roel. Wieger Windhorst speelt Damiaan. Ik kende deze acteur niet, maar hij speelde zijn rol overtuigend genoeg. Damiaan komt eerst nog wat zorgeloos over, maar voelt zich duidelijk eenzaam in een stad vol vrijheid. Hij mag Roel niet zo.

Ingetogen film
De gehele film is ingetogen en soms zelfs een beetje kabbelend. Toch is het mooi om naar te kijken. Bijvoorbeeld de scènes op het water en de dialogen tussen Aleid en Roel. Daarbij vind ik dat Anneke Blok het fenomeen “show, don’t tell’ goed onder de knie heeft. Maar goed, ik vind Anneke Blok sowieso geweldig in films! Haar blik, haar manier van praten en doen, ze acteert zo natuurlijk!

Marieke van der Pol is bekend van de romans ‘Bruidsvlucht’ en ‘Voetlicht’. Ze schreef ook mee aan diverse scenario’s, zoals de boekverfilming ‘De tweeling’. Daarnaast was Marieke van der Pol ook actrice. Simone Bol-Buys uit ‘Oppassen’ is misschien wel haar bekendste rol.

De film staat momenteel op Netflix.


Reageer op: Alles stroomt, Nederlandse film

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten