17 mei 2016

Annie M.G. Schmidt-week 2016

Vanaf morgen (woensdag 18 mei) tot en met zaterdag 28 mei is het Annie M.G. Schmidt-week! Het thema is “Op avontuur…” en centraal staat het boek ‘Abeltje’ en het prentenboek ‘Dries en de weerwolf’. Op de speciale site rond deze speciale week kun je er van alles over vinden en ook een kleurplaat downloaden: klik

Ik vind het thema goed gekozen, want eigenlijk vallen alle boeken van Annie wel een beetje onder het thema avontuur in mijn ogen. Ik ben zelf groot Annie-fan en daarom ga ik op mijn blog wat extra aandacht besteden aan Annie M.G. Schmidt deze komende tien dagen.

Daarnaast heb ik nog een oproepje aan andere Annie-fans:

Het lijkt me namelijk heel leuk om herinneringen te verzamelen van diverse lezers. Die herinneringen kunnen van alles zijn. Een speciale voorleesherinnering, een herinnering aan een ontmoeting, een anekdote, misschien een recente herinnering met voorlezen van je eigen kinderen, een boek wat je als kind stuklas. Je mag het dus heel breed oppakken, mits Annie (en Fiep) de rode draad in jouw herinnering zijn. Tijdens deze Annie M.G. Schmidt week zal ik dan de leukste herinneringen delen in een blogpost.

Dus… heb jij een leuke, gekke, bijzondere herinnering aan (de boeken van) Annie M.G. Schmidt? Stuur me dan een mailtje (niet je herinnering in een reactie schrijven!) via de contactpagina op mijn blog. Je mag ook via social media een pb sturen als je dat makkelijker vindt.

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: