Barista! Koffie verkeerd van Elsbeth Witt

Barista koffie verkeerd coverIk had zin in een chicklit en dan ook het liefst een lekkere herkenbare chicklit en zo kwam ik terecht bij de Barista-trilogie van Elsbeth Witt!

Laura werkt in koffiebar Barista! Het gaat niet denderend, want tegenover hun zit Starbucks, waar de rij ’s morgens veel langer is. Samen met Iris staat ze achter de koffiebar en later komt daar Sophie bij. Baas Luigi wil er alles aan doen om van Barista! een succesvolle koffiebar te maken. Één van de klanten is een donkerharige man, met prachtige ogen…

Een paar keer per week komt hij langs en maakt hij leuke opmerkingen waar Laura van onder de indruk is. Op een dag trekt ze de stoute schoenen aan en volgt ze hem op straat. Daarnaast verzint ze met Iris en Sophie manieren om Barista! succesvoller te maken. Maar dat is lastig, aangezien Luigi niet zo van de social media is.

In dit eerste deel volgen we Laura, ze is nogal onhandig op liefdesgebied, maar wel met goede bedoelingen. Ze is slim en werkt hard in de koffiebar en kan het heel goed vinden met Iris, haar beste vriendin. Sophie mag ze niet zo vanwege een akkefietje uit het verleden, maar toch voel je al wel aan dat dit goedkomt. Simpelweg, omdat er nog twee delen komen en je min of meer wel weet dat het vriendinnen gaan worden.

Dit boek is simpel, leuk en leest lekker weg. Je hoeft niet veel na te denken en de situaties zijn herkenbaar. Het speelt zich af net voor de Sinterklaastijd, vooral de kruidnoten zijn in overvloed aanwezig in dit boek. Dat maakt verder helemaal niet uit, want in februari leest deze chicklit net zo fijn!

Aan de ene kant is dit boek voorspelbaar, want je weet ongeveer wel hoe bepaalde dingen gaan lopen, maar op het einde wordt je dan toch nog verrast… op een bijzondere manier, waarbij je denkt: dit meen je niet?! Die cliffhanger is een goede vondst van Elsbeth Witt, want je gaat gegarandeerd gelijk verder met deel 2!

Kortom: een toffe chicklit, met voorspelbare randjes en een verrassend einde! Leuk boek om op te pakken na een leesdip en ook prima inzetbaar als je meedoet aan een leesmarathon.

 

 


8 reacties

Reageer op: Barista! Koffie verkeerd van Elsbeth Witt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten