6 februari 2016

Barista! Koffie verkeerd van Elsbeth Witt

Ik had zin in een chicklit en dan ook het liefst een lekkere herkenbare chicklit en zo kwam ik terecht bij de Barista-trilogie van Elsbeth Witt!

Laura werkt in koffiebar Barista! Het gaat niet denderend, want tegenover hun zit Starbucks, waar de rij ’s morgens veel langer is. Samen met Iris staat ze achter de koffiebar en later komt daar Sophie bij. Baas Luigi wil er alles aan doen om van Barista! een succesvolle koffiebar te maken. Één van de klanten is een donkerharige man, met prachtige ogen…

Een paar keer per week komt hij langs en maakt hij leuke opmerkingen waar Laura van onder de indruk is. Op een dag trekt ze de stoute schoenen aan en volgt ze hem op straat. Daarnaast verzint ze met Iris en Sophie manieren om Barista! succesvoller te maken. Maar dat is lastig, aangezien Luigi niet zo van de social media is.

In dit eerste deel volgen we Laura, ze is nogal onhandig op liefdesgebied, maar wel met goede bedoelingen. Ze is slim en werkt hard in de koffiebar en kan het heel goed vinden met Iris, haar beste vriendin. Sophie mag ze niet zo vanwege een akkefietje uit het verleden, maar toch voel je al wel aan dat dit goedkomt. Simpelweg, omdat er nog twee delen komen en je min of meer wel weet dat het vriendinnen gaan worden.

Dit boek is simpel, leuk en leest lekker weg. Je hoeft niet veel na te denken en de situaties zijn herkenbaar. Het speelt zich af net voor de Sinterklaastijd, vooral de kruidnoten zijn in overvloed aanwezig in dit boek. Dat maakt verder helemaal niet uit, want in februari leest deze chicklit net zo fijn!

Aan de ene kant is dit boek voorspelbaar, want je weet ongeveer wel hoe bepaalde dingen gaan lopen, maar op het einde wordt je dan toch nog verrast… op een bijzondere manier, waarbij je denkt: dit meen je niet?! Die cliffhanger is een goede vondst van Elsbeth Witt, want je gaat gegarandeerd gelijk verder met deel 2!

Kortom: een toffe chicklit, met voorspelbare randjes en een verrassend einde! Leuk boek om op te pakken na een leesdip en ook prima inzetbaar als je meedoet aan een leesmarathon.

8 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: