Zuur van Anja Feliers

zuur cover ‘Zuur’ is het vijfde deel in de Kathleen Verlinden serie. Op zich zijn deze delen prima afzonderlijk te lezen, maar er wordt wel af en toe verwezen naar iets in het Kathleens verleden. Anja Feliers is een Vlaamse thrillerschrijfster.

‘Zuur’ is een whodunnit en draait om de titel: zuur. Op een feestavond bij Guido thuis wordt bij de jonge Cara zuur in het gezicht gegooid. Ze is ernstig verminkt en wordt meteen naar het ziekenhuis gebracht.  Al snel wordt duidelijk dat het een aanslag was. Psychologe Kathleen Verlinden begeleidt Cara.

Terwijl Kathleen met haar werk bezig is, blijkt haar privéleven ook veel van haar te vragen. Het gaat niet goed met haar moeder en er blijken geheimen over de dood van haar zus Veronique te zijn. Kathleen gaat op onderzoek uit en vindt antwoorden in een dagboek wat haar moeder verborgen hield. Ook komt er een reünie aan van school, een reünie die een geladen spanning met zich meebrengt.

Cara moet herstellen van de ernstige wonden. Haar gezicht en een gedeelte van haar bovenlichaam is verminkt. Ze voelt zich erg eenzaam en haar moeder blijft koel en zakelijk. Gelukkig krijgt ze troost van tante Maud en de nachtzuster Lea. Ondertussen gaat het onderzoek naar de dader door. Maar het kwaad uit het verleden blijkt ook in het heden aanwezig te zijn.

Wat zal ik er eens van zeggen… Ik vond ‘Zuur’ prettig leesbaar, bij vlagen een pageturner, maar toch vond ik deze thriller niet helemaal perfect. Ik struikelde vaak over kleine foutjes en zinnen waar ik een woord in miste. Ook las ik af en toe herhalende zinnen in dezelfde alinea. Ik begrijp niet waarom dat bij het redigeren niet geschrapt is. Maar goed, ik heb meerdere recensies gelezen waar dit punt aangedragen werd, dus hopelijk zal dit met een nieuwe druk opgelost worden.

De spanning in deze thriller schommelt. Het begin was vrij sterk, maar dan zakt de spanning in en kabbelt het verhaal door. In wisselende perspectieven en korte hoofdstukjes leest het boek nog steeds lekker vlot, maar je mist de spanning toch. Als de tweede helft van het boek aanbreekt komt gelukkig die spanning weer terug. De dader is bekend, het motief wordt uit de doeken gedaan en een paar spannende passages volgen elkaar op. Dan zakt het boek weer heel eventjes in, misschien om tot rust te komen, maar ik vond de laatste hoofdstukken over Kathleen en haar reünie niet meer zo interessant eerlijk gezegd. Althans niet meer na de ontknoping.

Het was zeker geen vervelend boek, maar ook geen supergoed boek. Goed genoeg voor drie verdiende sterren.

De trailer is trouwens prachtig en zeker het delen waard!


Reageer op: Zuur van Anja Feliers

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten