9 februari 2016

Barista! Zoete inval van Elsbeth Witt

‘Zoete inval’ is het tweede deel in de ‘Barista trilogie’. De serie leest erg lekker en gaat precies verder waar het vorige deel stopte. In het eerste boek volgde we Laura en haar wel en wee. Dit keer is het Iris die de hoofdrol in dit boek mag vervullen.

Iris woont samen met David, maar heeft ook nog eens gevoelens voor haar baas Luigi. Daarnaast krijgt Iris nieuwe dromen met betrekking tot werk en toekomst. In plaats van een vaste baan als psychologe, wil ze liever een taartenwinkel beginnen. Maar dat is niet zonder slag of stoot even te regelen.

In het begin is het wennen als het verhaal ineens switcht naar Iris, maar al gauw zit je helemaal in het verhaal. Langzaam werd ik toch “team Iris” viel me op. Haar manier van denken, haar zorgen, haar gedrag en haar voorliefde voor bakken vond ik erg leuk om te lezen. Ook is Laura in dit boek in het begin wat onredelijk, hierdoor koos ik meer de kant van Iris. Gelukkig komt het goed tussen de meiden. Tot nu toe vind ik dit deel het leukst!

Wat ik erg leuk vond was dat Barista! een steeds bekendere koffiebar begint te worden. Er komen meer klanten en er worden allerlei dingen georganiseerd. Maar dan wordt Iris ziek en kan ze even niet meer helpen in de koffiebar. Ook de ouders van Iris komen naar Utrecht. Hoe reageren zij als Iris liever taarten bakt? Hoe reageert David als hij hoort van haar gevoelens voor Luigi? Gelukkig krijg je daar een antwoord op. Net zoals bij het eerste deel, wordt ‘Zoete inval’ afgesloten met een cliffhanger. Dit keer draait deze cliffhanger om Sophie, waarvan je dus wel kunt raden dat het derde deel om Sophie zal draaien.

Elsbeth schrijft luchtig. Erg diep gaan deze boeken dan ook niet, maar dat geeft niet. Het is gewoon lekker leesvoer en als je daar behoefte aan hebt zit je bij deze trilogie goed! Deze week ga ik verder met het derde deel. Het is een leuke trilogie voor je Hebban challenge als je nog niks voor de categorie “trilogie” hebt. De boeken zijn al een heel tijdje verkrijgbaar, dat vind ik erg fijn, want nu kan ik alle drie de boeken achter elkaar lezen.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: