Beauty and the Beast

beauty and the beast coverEen jaar of vijf geleden kocht ik in een vlaag van jeugdsentiment de dvd van Belle en het Beest. Voor dit verhaal heb ik altijd al een zwak gehad. Nu is er dan de live-action remake! Ik ging naar de bios en ik vond de film prachtig!

Het beest was ooit een knappe prins, maar een tovenares betoverde hem tot een beest en niet alleen hem… Zijn bedienden werden in levende voorwerpen veranderd. Alleen als het beest kon leren om van iemand te houden én die persoon zou ook van hem houden, dan zou de vloek worden verbroken.

In een typisch Frans dorpje woont Belle met haar vader. Zij zijn nogal anders dan de rest van de dorpsbewoners. Belle is belezen en intelligent. Alleen Gaston -die vooral verliefd is op zichzelf- lijkt wel een oogje op Belle te hebben. Hij wil haar en zal haar krijgen ook. Zij wil hem duidelijk niet!

Belle is bezorgt als het paard van haar vader terugkomt zonder haar vader. Ze gaat hem zoeken en vindt haar vader terug in het kasteel van het beest. Het beest heeft hem gevangen genomen na het stelen van een roos. Ze besluit de plek van haar vader in te nemen. Het beest stemt toe. De bedienden in het kasteel krijgen hoop… Want als Belle van het beest leert te houden, voordat het laatste rozenblaadje is gevallen, dan is de vloek verbroken. Maar dat gaat allemaal niet zo makkelijk als het lijkt…

In deze live-action versie volgen we grotendeels de Disney klassieker, toch heeft deze versie meer verdieping en gevoel. Het beest lijkt eerst nog een monster, maar naarmate de film vordert krijgt hij een zachtaardiger uiterlijk. De levende voorwerpen als bedienden zijn komisch, maar je voelt tegelijkertijd ook hun angst en en hun hoop op een goede afloop. Wat ik erg mooi vond, was hun toewijding en respect naar het beest toe. Ze verklaren zijn gedrag aan Belle. Op het eind proberen ze het kasteel en het beest te verdedigen voor de aanval van de dorpsbewoners. Die onvoorwaardelijke vriendschap naar het beest toe vond ik gevoelig en mooi.

Overwinning, hoop, geloof, liefde en respect… het komt voorbij in deze verfilming en ik was er stil van! Toen de film was afgelopen, wou ik het liefst blijven zitten en de film nog een keer zien. In sommige recensies staat dat de magie in deze live-action versie niet aanwezig is, maar ik ben het daar volledig niet mee eens! Er zat wél magie in deze film. De magie van geloof en hoop. En ik vond dat prachtig overkomen op het witte doek!


2 reacties

 • 30 mei, 2017 om 18:10
  lauradenkt zegt:

  Ik vond hem ook heel goed! Ik keek erna de animatie weer en die viel zelfs een beetje tegen (inderdaad, omdat je de verdieping hebt in deze film en het met echte mensen is)

  Ikhartje(1) deze reactie

  lauradenkt Beantwoorden

  • 31 mei, 2017 om 19:37
   Leesdame zegt:

   Ik krijg door jouw reactie zin om de film nóg een keer te zien 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Beauty and the Beast

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten