Shopaholic grijpt in van Sophie Kinsella

Shopaholic grijpt inNa heel lang twijfelen besloot ik toch het laatste deel van de ‘Shopaholic serie’ te lezen. Ik vond dit deel – wat precies volgt op deel zeven- best aardig, maar ook erg over the top.

‘Shopaholic grijpt in’ is een roadtrip met vrijwel alle personages uit de ‘Shopaholic-boeken’. De vader van Becky voert iets in zijn schild en is verdwenen. Suze is prikkelbaar, bekt Becky af en is close met Alicia Billington. Suze zit vooral in zak en as vanwege haar crisis met Tarquin. In een volle camper reist iedereen naar Las Vegas. De stad van het gokken, maar ook de plek waar geheimen ontrafelt gaan worden.

In ‘Shopaholic grijpt in’ wordt letterlijk en figuurlijk gereisd naar de ontknoping van alle mysteries uit deel zeven. Daar wordt zo heftig en vol mysterie naartoe gewerkt, dat je heel veel gaat verwachten van die climax… Maar uiteindelijk vind ik die clou behoorlijk teleurstellend! Veel interessanter vond ik Becky’s gevoelens. Haar gekwetste gevoelens bij Suze, die vooral aanpapt met Alicia Billington. Becky die zich heel slecht voelt en nergens meer echt van kan genieten. Zelfs shoppen maakt haar onzeker en ongelukkig.

Voor het eerst moest ik ook toegeven dat dit keer Luke wel lief is tegen Becky, voorheen kon ik weinig chemie tussen hun vinden. Toch is Luke nog altijd een stereotype zakenman, die vooral met e-mails bezig is op zijn telefoon. Jammer dat Sophie Kinsella Luke niet wat meer verdieping meegeeft eigenlijk. Verder vroeg ik me ook af waar Jess was… Vrijwel de gehele familie en aanhang zit in de camper, behalve Jess en zij is ook een dochter van Graham.

In de tweede helft wordt het verhaal ietwat ongeloofwaardig, over the top en eerlijk gezegd ook minder boeiend. Vooral het “Ocean’s Eleven” gedoe boeide me niet zo. Ik vond het wel leuk dat Becky haar vindingrijkheid inzet om de boel te fixen, maar al die zakenmannetjes en dat zakengedoe rondom Graham vond ik niet zo passend in deze serie.

Ik vond voornamelijk de eerste helft het leukst om te lezen. Vooral de sociale en persoonlijke verwikkelingen tussen Becky en de andere reizigers en dan voornamelijk haar verwikkelingen met Suze. ‘Shopaholic…’ is niet slecht, maar ook niet supergoed. Sophie Kinsella heeft een herkenbare toon en humor, dat leest wel lekker door. Ik vergelijk het maar met fastfood… Soms kun je daar echt zin in hebben, maar na afloop heb je vaak het gevoel dat het too much was.


Reageer op: Shopaholic grijpt in van Sophie Kinsella

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten