10 april 2017

Shopaholic grijpt in van Sophie Kinsella

Na heel lang twijfelen besloot ik toch het laatste deel van de ‘Shopaholic serie’ te lezen. Ik vond dit deel – wat precies volgt op deel zeven- best aardig, maar ook erg over the top.

‘Shopaholic grijpt in’ is een roadtrip met vrijwel alle personages uit de ‘Shopaholic-boeken’. De vader van Becky voert iets in zijn schild en is verdwenen. Suze is prikkelbaar, bekt Becky af en is close met Alicia Billington. Suze zit vooral in zak en as vanwege haar crisis met Tarquin. In een volle camper reist iedereen naar Las Vegas. De stad van het gokken, maar ook de plek waar geheimen ontrafelt gaan worden.

In ‘Shopaholic grijpt in’ wordt letterlijk en figuurlijk gereisd naar de ontknoping van alle mysteries uit deel zeven. Daar wordt zo heftig en vol mysterie naartoe gewerkt, dat je heel veel gaat verwachten van die climax… Maar uiteindelijk vind ik die clou behoorlijk teleurstellend! Veel interessanter vond ik Becky’s gevoelens. Haar gekwetste gevoelens bij Suze, die vooral aanpapt met Alicia Billington. Becky die zich heel slecht voelt en nergens meer echt van kan genieten. Zelfs shoppen maakt haar onzeker en ongelukkig.

Voor het eerst moest ik ook toegeven dat dit keer Luke wel lief is tegen Becky, voorheen kon ik weinig chemie tussen hun vinden. Toch is Luke nog altijd een stereotype zakenman, die vooral met e-mails bezig is op zijn telefoon. Jammer dat Sophie Kinsella Luke niet wat meer verdieping meegeeft eigenlijk. Verder vroeg ik me ook af waar Jess was… Vrijwel de gehele familie en aanhang zit in de camper, behalve Jess en zij is ook een dochter van Graham.

In de tweede helft wordt het verhaal ietwat ongeloofwaardig, over the top en eerlijk gezegd ook minder boeiend. Vooral het “Ocean’s Eleven” gedoe boeide me niet zo. Ik vond het wel leuk dat Becky haar vindingrijkheid inzet om de boel te fixen, maar al die zakenmannetjes en dat zakengedoe rondom Graham vond ik niet zo passend in deze serie.

Ik vond voornamelijk de eerste helft het leukst om te lezen. Vooral de sociale en persoonlijke verwikkelingen tussen Becky en de andere reizigers en dan voornamelijk haar verwikkelingen met Suze. ‘Shopaholic…’ is niet slecht, maar ook niet supergoed. Sophie Kinsella heeft een herkenbare toon en humor, dat leest wel lekker door. Ik vergelijk het maar met fastfood… Soms kun je daar echt zin in hebben, maar na afloop heb je vaak het gevoel dat het too much was.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: