13 april 2017

Dagboekkrabbel #9 kon ik maar extra leestijd kopen

Ik kijk uit naar de Dewey’s Readathon. Ik doe vrijwel aan geen een leesmarathon meer mee, behalve die van Dewey’s. Het is voornamelijk de sfeer en de interactie wat ik er zo leuk aan vind! Dat niet alleen… ik weet dat ik tijdens dat weekend ook daadwerkelijk veel ga lezen! 29 april gaat Dewey’s Readathon van start!

Qua lezen ga ik wel lekker, maar niet zo vlot als ik zou willen. Wat zou het toch heerlijk zijn als we leestijd konden kopen, gewoon één extra uurtje bij die 24 uur die een dag al heeft. De tijd vliegt en net als vroeger een halve nacht doorlezen lukt me ook niet meer.

Extra leestijd zoeken, zoveel mooie boeken…

Okay, leestijd kopen lukt dan niet, maar extra leestijd zoeken is een andere optie. Zo neem ik mijn e-reader voortaan mee als ik in bad ga en ik lees na het avondeten ook een half uurtje. Dat is zo’n vijftig minuten extra en dan nog tien minuten eerder naar bed en dan kom ik aan een extra leesuurtje. Eigenlijk best makkelijk, maar er loert gevaar… Het grote afleidingsmonster wat internet heet. Dat monster heeft weer kleine monstertjes, bijvoorbeeld spelletjes, social media en een gemeen monster met de naam Netflix… Deze monsters willen vaak aandacht, maar ik ga echt strenger optreden.

Historische non-fictie

Ik heb namelijk ontzettend veel leuke én interessante boeken op mijn e-reader staan voor mijn blog. Zo lees ik nu historische non-fictie: ‘Op zoek naar George’ van Kim Heijdenrijk. Kim heeft zichzelf verdiept in het leven van George. Kim verhuisde namelijk naar een straat waar vroeger weeshuis ‘Huize Groenestein’ stond. Ze gaat op onderzoek uit en stuit op een ansichtkaart die is geschreven door George Krul. Kim Heijdenrijk deed enorm lang research en heeft het leven van George Krul in elkaar gepuzzeld. Het boek is informatief en boeiend. Later meer hierover op mijn blog!

Daarnaast kreeg ik deze week nog een keer twee weken gratis ‘Booqees‘ cadeau na het invullen van hun enquête. Ik maak daar graag gebruik van om nu ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noort te kunnen lezen. Dit gaat over de watersnoodramp, maar dan vanuit het oogpunt van kleine Liesje.

Netflix

Het Netflix-monstertje kreeg ook nog wat aandacht afgelopen week. Ik keek een stuk van de film ‘Begin again’, maar haakte af. Ik keek een paar afleveringen van ‘Full House’ en voedde mijn hang naar jeugdsentiment met een paar afleveringen van Barbapappa. De serie is erg eenvoudig, maar wat was ik vroeger dol op Barbapappa zeg! Ik wou er zelfs een voor mezelf haha. Toen ik op Twitter erover begon bleek ik niet de enige te zijn die er dol op was.

Maar voordat ik Netflix aanzet, ga ik eerst nog even lezen.

Zouden jullie ook wel eens een extra uurtje leestijd willen kopen?

2 reacties

 • 16 april, 2017 om 17:20
  zwartraafje zegt:

  Wat een herkenbaar probleem. Eigenlijk heb ik in theorie ‘veel’ tijd in vergelijking met mensen die wel kunnen gaan werken. De realiteit is echter dat ik alle huishoudelijke klusjes moet spreiden vermits ik gewoon niet alles in één keer gedaan krijg. TV kijken doe ik maar zelden (eigenlijk vrijwel nooit) maar internet is wel een immense afleiding. Snel even Social Media nakijken (ondertussen durf ik op FB zelfs geen groepen meer bezoeken want dan vliegt de tijd nog sneller voorbij), mails lezen/beantwoorden en een beetje bloggen en dan is een dag alweer zo voorbij gevlogen. Zelfs mijn knutseltijd is vrijwel volledig overgeheveld in leestijd maar dan nog lukt het me niet om evenveel te lezen dan ik zou willen. Ach ja, gelukkig staat er op boeken geen vervaldatum.


  zwartraafje
  Beantwoorden

  • 16 april, 2017 om 21:54
   Leesdame zegt:

   Ik kan me erg goed vinden in wat je schrijft. Nu je ook over knutseltijd begint, dat is ook iets wat ik graag doe: kleuren. Ik word er rustig van, bijna meditatief voor mij. O ja… mindfulness, meditatie-apps haha. Zelfs voor het slapengaan heb ik nog een to do list voor ik mijn ogen kan sluiten haha. Misschien zit daar ook wel de kern van het ‘probleem’, we willen teveel, maar er lukt te weinig op een dag. Misschien moeten we niet meer zoveel willen, dan past het allemaal precies in ons ritme 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: