Dagboekkrabbel #9 kon ik maar extra leestijd kopen

tijd Ik kijk uit naar de Dewey’s Readathon. Ik doe vrijwel aan geen een leesmarathon meer mee, behalve die van Dewey’s. Het is voornamelijk de sfeer en de interactie wat ik er zo leuk aan vind! Dat niet alleen… ik weet dat ik tijdens dat weekend ook daadwerkelijk veel ga lezen! 29 april gaat Dewey’s Readathon van start!

Qua lezen ga ik wel lekker, maar niet zo vlot als ik zou willen. Wat zou het toch heerlijk zijn als we leestijd konden kopen, gewoon één extra uurtje bij die 24 uur die een dag al heeft. De tijd vliegt en net als vroeger een halve nacht doorlezen lukt me ook niet meer.

Extra leestijd zoeken, zoveel mooie boeken…
Okay, leestijd kopen lukt dan niet, maar extra leestijd zoeken is een andere optie. Zo neem ik mijn e-reader voortaan mee als ik in bad ga en ik lees na het avondeten ook een half uurtje. Dat is zo’n vijftig minuten extra en dan nog tien minuten eerder naar bed en dan kom ik aan een extra leesuurtje. Eigenlijk best makkelijk, maar er loert gevaar… Het grote afleidingsmonster wat internet heet. Dat monster heeft weer kleine monstertjes, bijvoorbeeld spelletjes, social media en een gemeen monster met de naam Netflix… Deze monsters willen vaak aandacht, maar ik ga echt strenger optreden 😉

Historische non-fictie
Ik heb namelijk ontzettend veel leuke én interessante boeken op mijn e-reader staan voor mijn blog. Zo lees ik nu historische non-fictie: ‘Op zoek naar George’ van Kim Heijdenrijk. Kim heeft zichzelf verdiept in het leven van George. Kim verhuisde namelijk naar een straat waar vroeger weeshuis ‘Huize Groenestein’ stond. Ze gaat op onderzoek uit en stuit op een ansichtkaart die is geschreven door George Krul. Kim Heijdenrijk deed enorm lang research en heeft het leven van George Krul in elkaar gepuzzeld. Het boek is informatief en boeiend. Later meer hierover op mijn blog!

Daarnaast kreeg ik deze week nog een keer twee weken gratis ‘Booqees‘ cadeau na het invullen van hun enquête. Ik maak daar graag gebruik van om nu ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noort te kunnen lezen. Dit gaat over de watersnoodramp, maar dan vanuit het oogpunt van kleine Liesje.

Netflix
Het Netflix-monstertje kreeg ook nog wat aandacht afgelopen week. Ik keek een stuk van de film ‘Begin again’, maar haakte af. Ik keek een paar afleveringen van ‘Full House’ en voedde mijn hang naar jeugdsentiment met een paar afleveringen van Barbapappa. De serie is erg eenvoudig, maar wat was ik vroeger dol op Barbapappa zeg! Ik wou er zelfs een voor mezelf haha. Toen ik op Twitter erover begon bleek ik niet de enige te zijn die er dol op was.

Maar voordat ik Netflix aanzet, ga ik eerst nog even lezen 😉

Zouden jullie ook wel eens een extra uurtje leestijd willen kopen?

 

Foto is van Pixabay.com

2 reacties

 • 16 april, 2017 om 17:20
  zwartraafje zegt:

  Wat een herkenbaar probleem. Eigenlijk heb ik in theorie ‘veel’ tijd in vergelijking met mensen die wel kunnen gaan werken. De realiteit is echter dat ik alle huishoudelijke klusjes moet spreiden vermits ik gewoon niet alles in één keer gedaan krijg. TV kijken doe ik maar zelden (eigenlijk vrijwel nooit) maar internet is wel een immense afleiding. Snel even Social Media nakijken (ondertussen durf ik op FB zelfs geen groepen meer bezoeken want dan vliegt de tijd nog sneller voorbij), mails lezen/beantwoorden en een beetje bloggen en dan is een dag alweer zo voorbij gevlogen. Zelfs mijn knutseltijd is vrijwel volledig overgeheveld in leestijd maar dan nog lukt het me niet om evenveel te lezen dan ik zou willen. Ach ja, gelukkig staat er op boeken geen vervaldatum.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 16 april, 2017 om 21:54
   Leesdame zegt:

   Ik kan me erg goed vinden in wat je schrijft. Nu je ook over knutseltijd begint, dat is ook iets wat ik graag doe: kleuren. Ik word er rustig van, bijna meditatief voor mij. O ja… mindfulness, meditatie-apps haha. Zelfs voor het slapengaan heb ik nog een to do list voor ik mijn ogen kan sluiten haha. Misschien zit daar ook wel de kern van het ‘probleem’, we willen teveel, maar er lukt te weinig op een dag. Misschien moeten we niet meer zoveel willen, dan past het allemaal precies in ons ritme 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Dagboekkrabbel #9 kon ik maar extra leestijd kopen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten