20 april 2013

Beauty van Cynthia Schultz (beautyboek van Miss Lipgloss)

beauty cover

Cynthia is Miss Lipgloss, zij is één van de bekendste bloggers in Nederland!

Ook al blogt ze over een heel ander thema dan ik, toch krijg ik veel inspiratie van haar. En nu heeft ze een boek geschreven, over beauty en over haar blog en dus blog ik vandaag een keer over Miss Lipgloss!

Ik kom elke dag op Miss Lipgloss, ik vind haar blog erg leuk en ik heb best veel geleerd van haar. Hoe je bijvoorbeeld een mooie strakke lijn boven je wimpers trekt of met vijf kleuren een ooglook maken.

En nu is er dus ook een boek van haar hand uitgekomen en dat kun je zien als een leuke aanvulling op haar blog! Het is een dik boek, dikker dan ik had verwacht en dat verraste me wel eerlijk gezegd.

Het eerste deel gaat vooral over hoe het allemaal begon en hoe ze stap voor stap steeds groter werd en hoe ze daar mee omging. Ze schrijft over hoe ze blogt en wat erbij komt kijken, hoe mensen daarop reageren en hoe ze als beautyblogger bij de grootste en mooiste events terechtkwam. Wat me vooral opviel was het geluk wat ik kon voelen op elke pagina. Cynthia heeft duidelijk haar dromen waargemaakt. Ze is altijd haar eigen weg blijven volgen en doet dat nog steeds. Het eerste deel van het boek vond ik dan ook heel inspiratievol om te lezen.

Na dit boeiende verhaal komt het deel wat uitsluitend gaat over beauty. In heldere taal beschrijft Cynthia in verschillende hoofdstukken alle aspecten van make-up. Basis, wangen, ogen, lippen, wenkbrauwen etc. Het komt allemaal aan bod, inclusief duidelijke foto’s en plaatjes om het nog makkelijker te maken. Het beautygedeelte is handig en kun je later gebruiken als een soort naslagwerk.

5 reacties

 • 20 april, 2013 om 08:55
  Anneke zegt:

  Ik ga dit boek niet kopen. Ten eerste omdat ik het teveel vind lijken op Beauty van Lauren Conrad, ten tweede omdat alle informatie die erin staat eigenlijk ook op d’r site te vinden is en ten derde, ik gebruik amper make-up. Dus dat scheelt weer 15 euro. 🙂


  Anneke
  Beantwoorden

 • 20 april, 2013 om 14:22
  Joany de Vries zegt:

  Ik ben niet zo into make-up, maar vind het wel altijd leuk om over een succesvolle blogger te lezen dus misschien dat ik het boek nog wel koop 🙂


  Joany de Vries
  Beantwoorden

 • 20 april, 2013 om 15:45
  claar zegt:

  blij ben ik met je reactie, vroeg me namelijk al af of het boek leuk zou zijn voor mijn dochter en meer vrouwen van haar leeftijd of iets ouder, dat is zo, begrijp ik, zelf vind ik dat het boek een goede look heeft en dat het erg informatief en duidelijk is, dat heb je bevestigd, bedankt!x


 • 20 april, 2013 om 18:14
  Annelies zegt:

  Ik denk wel dat ik het ga kopen, al ben ik meer geïnteresseerd in het bloggedeelte dan in het beautygedeelte.


  Annelies
  Beantwoorden

 • 20 april, 2013 om 19:12
  Leesdame zegt:

  Yep, het gedeelte over haar leven en het bloggen zelf vond ik het meest interessant! Het beautygedeelte is meer een bladergedeelte, waar je her en der inspiratie uit kunt halen. Ik vind eigenlijk ook dat Anneke een goed punt heeft, de informatie uit het beautygedeelte is vrijwel geheel ook op haar blog terug te vinden. Maar goed, het blijft leuk, zo’n beautyboek. Want ja, ik hou er wel van 🙂


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: