22 april 2013

Drift van Peter van Beek

drift cover

Drift noem ik een “Lone Telander thriller”, gewoon omdat het zo mooi klinkt…

Lone Telander is een sterke vrouw, bi-seksueel en rechercheur op Texel. Ze wordt opgeroepen als er op een veerboot een bevroren lichaam wordt gevonden in een achtergelaten vrachtwagen. Lone wordt op deze zaak gezet en al gauw volgen er meer (sadistische en bizarre) moorden. Al die moorden hebben duidelijk met elkaar te maken. De moordenaar laat symbolen achter en filmt zijn slachtoffers met een webcam.

Het is voor Lone en haar team dan ook een race een tegen de klok om de moordenaar te stoppen… Naast de moordzaak leer je ook Lone beter kennen. En wordt de verhaallijn van Lone afgewisseld met hoofdstukken waarin het draait om de slachtoffers en om de dader zelf.

Het is een bijna on-Nederlandse thriller geworden, maar de Hollandse locaties geven juist die herkenbaarheid weer terug. Het on-Nederlandse link ik vooral aan de bizarre moorden, die ook gedetailleerd worden omschreven. Bij politiethrillers is het fijn dat je mee kunt puzzelen naar de dader, maar als lezer was ik iets sneller dan Lone bij het oplossen van die puzzel…

De politiethriller met de vrouwelijke rechercheur lijkt bijna een hype te zijn in thrillerland en ik heb er nu al een aantal gelezen en sommig vallen tegen, sommige zijn erg goed. Drift beviel me erg goed! Lone Telander is één van mijn favoriete vrouwelijke rechercheurs geworden! Dus ik hoop dat er nog veel meer Lone Telander thrillers hierop zullen volgen!

7 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: