16 april 2013

Leuk zeg doei van Hanna Bervoets

leuk zeg doei cover

Hanna Bervoets is zoals jullie wel merken één van mijn favoriete schrijfsters geworden en ik heb nu eindelijk ook haar columnbundel gelezen.

Hanna schrijft over haar leven en wat ze meemaakt. Naar de Parade gaan, in het publiek zitten bij een talentenjacht, want Hanna is fan van talentenjachten. Maar ook over het mysterie achter een anonieme beller, of over zoeken op internet naar wat je mogelijk mankeert en al die gevolgen van dien. Hanna schrijft vlot en met humor, alsof ze op een verjaardag al deze anekdotes met je deelt.

Wel had ik na deze hele bundel van columns het gevoel van: ‘verzadiging’. Maar ja, dat ligt niet aan Hanna Bervoets, maar aan mezelf, want ik heb gewoon te veel columns achter elkaar gelezen. Ik ben ook gewoon ongeduldig…

Achteraf bekeken had ik misschien ook beter elke avond voor het slapengaan één of twee columns kunnen lezen en dan daarnaast een ander boek. Dat is dan weer een leer voor de volgende keer!

7 reacties

 • 16 april, 2013 om 09:44
  Inge

  Haha, ja ik snap wat je bedoelt met ‘verzadiging’. Ik heb af en toe een column van haar gelezen in Volkskrant Magazine, ze laat me altijd glimlachen.  • 18 april, 2013 om 23:17
   Leesdame

   Ja, het is leuk en grappig om te lezen, maar tig achter elkaar werkt verzadigend. Net zoals twee repen chocolade achter elkaar opeten en eigenlijk na de eerste al vol zitten… zoiets dus haha • 16 april, 2013 om 13:22
  Anneke

  Nog nooit een column van haar gelezen, maar volgens mij schrijft ze ook samen met een vriendin voor de Viva? Die heb ik dan wel gelezen. • 16 april, 2013 om 15:31
  Mieke Schepens

  Ik heb nog nooit een column van haar gelezen. Ik denk dat ik de bundel ook ga lezen, column voor column en niet te gulzig ! • 16 april, 2013 om 15:32
  Joany de Vries

  Ik heb eindelijk bericht dat mijn reservering voor Alles Wat er Was klaar staat bij de bieb. Kan dus eindelijk kennis maken met deze schrijfster. • 16 april, 2013 om 19:57
  Leesdame

  Ik ben benieuwd Joany! 🙂 • 16 april, 2013 om 21:33
  boekblogger

  Dat heb ik ook gauw met columns en korte verhalen, dat ik “verzadigd” raak. Inderdaad kun je die beter mondjesmaat tot je nemen. Ik lees de columns in de Volkskrant elke week en die zijn vaak heel goed. Dus deze ga ik ook een keer lezen.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: