11 april 2013

Liefde of leugens van Conny Regard

liefde of leugens cover

Liefde of leugens is een hele leuke en meeslepende roman!

Mariska en Sam zijn een getrouwd stel en willen graag kinderen, maar dat lukt allemaal niet zo goed. Na een test blijkt Sam onvruchtbaar te zijn en daar heeft hij het heel moeilijk mee.

Op een dag komt er post binnen voor Sam, waar de nieuwsgierige Mariska al in kijkt en tot haar schrik leest dat Sam ergens een dochter blijkt te hebben, waarvan de moeder is overleden. Haar laatste wens was dat Sam de zorg van zijn dochter op zich zou nemen.

Mariska schrikt daar erg van en besluit de brief te verstoppen en erover te zwijgen… Dit met alle gevolgen van dien! Want de brief komt weer boven water en Sam is vastbesloten zijn dochter op te zoeken…

Een andere verhaallijn gaat over de zus van de overleden moeder: Rafaella… Zij heeft de zorg op zich genomen van Ravi, omdat ze nooit wat heeft vernomen van Sam. Rafaella is dierenarts en reislustig, ze woont  dan ook in verschillende landen gedurende het boek. Sam en Rafaella kruisen elkaars pad…

Liefde of leugens is in tegenstelling tot de andere boeken van Conny Regard meer een roman dan een chicklit. Het is wat serieuzer, maar dan wel verweven met wat romantiek. Ik kroop zelf helemaal in het verhaal, waardoor ik dit boek in één dag heb uitgelezen! Ik kreeg vanaf de eerste bladzijde al een hekel aan de oppervlakkige en materialistische Mariska en ik zag meteen al dat Sam zo’n lieve en zorgzame man was die beter verdiende. Ook zijn verdriet dat hij geen kinderen kon krijgen en ook niet echt gesteund werd door zijn vrouw wist mij te raken. Daarnaast kon ik me ook goed inleven in Rafaella, een jong en onbevangen meisje, maar ook heel zorgzaam en moederlijk voor haar nichtje.

Ik vond Liefde of leugens een mooie roman die ik niet snel zal vergeten.

6 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: