9 april 2013

Verborgen verleden van Els Ruiters

verborgen verleden cover

Verborgen verleden is het vervolg op Geraakt. Ik heb Geraakt niet gelezen, maar toch kon ik dit boek goed los hiervan lezen. Verborgen verleden gaat over rechercheur Ava van Amstel.

Een sympathieke vrouw, die het nodige heeft meegemaakt en met een geheim uit haar verleden rondloopt. Samen met collega Rob krijgt ze te maken met een bizarre zaak: onder een tuinterras bij een huis worden botten en andere overblijfselen gevonden van een jonge vrouw die daar al zo’n twintig jaar zou moeten liggen. Wie is deze vrouw? En wie heeft haar vermoord?

Het was voor de verandering erg fijn dat in deze serie geen norse rechercheur de hoofdrol speelt, Ava is gewoon een lieve vrouw, maar wel een hele krachtige vrouw, met gevoel voor intuïtie. Verder heeft ze ook de nodige spanningen in haar privéleven, want ze wordt gestalkt en de stalker blijkt een hoop te weten van haar verleden.

Het zijn dus twee mysteries… de moordzaak en het stalken. Het is opgezet als een grote puzzel en je krijgt volop de kans om ook mee te puzzelen. En de finale bleek uiteindelijk toch anders dan ik had verwacht. Er zitten heel veel personages in Verborgen verleden, dat was in het begin even lastig, maar daar wen je gelukkig toch snel aan.

Ik vond het een fijn boek om te lezen en ik wil zeker ook nog het eerste deel lezen. Verder hoop ik dat er ook nog een derde deel komt in deze serie. Ik ben nu namelijk erg nieuwsgierig hoe het verder gaat met Ava.