Boekverfilming: Lieve Celine

lieve celine coverAfgelopen konden we de verfilming zien van Lieve Celine… Naar het gelijknamige boek van Hanna Bervoets. Lieve Celine één van mijn favoriete boeken. Mijn verwachtingen waren hoog en ik verheugde me echt. Nu is het maandag en ik heb de film al twee keer gezien.

De verfilming was zoals ik had verwacht. En ja, ik proefde ook het venijn, wat ik ook in het boek las tussen de regels door. Bepaalde scenes zagen er bijvoorbeeld oppervlakkig uit op het eerste gezicht, maar wie het boek gelezen heeft, zal net als ik ook het venijn gevoeld hebben.

Carolien Spoor had de rol van Sue en ik vond haar op de een of andere manier heel sterk overkomen, zij was echt de Sue uit het boek! Esmée van Kampen deed het ook goed als de laagbegaafde Brooke, ze speelde het heel realistisch!

Een heel klein minpuntje: bij Esmée moest ik soms goed luisteren wat ze zei… Ik heb drie keer tijdens de film een stukje teruggespoeld om nogmaals te kunnen horen wat ze zei. Ik weet niet of dit de bedoeling was van Esmée, misschien hoorde het juist bij die rol, maar ik vind het toch wel prettig als je een acteur/actrice goed kunt verstaan in een film.

Ik heb in ieder geval genoten zaterdagavond en ik ga de film zeker nog een keer kijken. Dat zou dan al voor de derde keer zijn, maar goed, ik ben Bervoets-fan 🙂 Hebben jullie Lieve Celine al gezien?


7 reacties

 • 8 april, 2013 om 18:44
  Greet zegt:

  Heb hem gisteren bekeken. Je kan heel goed de loop van het boek volgen.
  Ik vond Pamela goed gespeeld. Ze probeert alles te relativeren naar Brooke toe maar heeft duidelijk problemen met zichzelf.
  Brooke is fantastisch neergezet. Ze ziet er wel zwakker begaafd uit dan ze eigenlijk is.
  Het einde van de film was anders dan het boek maar het was grappig.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Greet Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 18:50
  Leesdame zegt:

  Dat klopt, het einde was inderdaad anders… maar ik vond het ook een open einde…

  Ik ben het ook met je eens over de rol van Pamela. En dan vooral dat stukje na het zwemmen en dan in de auto ‘wie wil er een stroopwafel?’… Het zei zoveel meer, dan je eigenlijk zag.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 19:05
  Joany de Vries zegt:

  Ik heb de film opgenomen en het boek gereserveerd. Ben heel erg benieuwd.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 19:07
  Leesdame zegt:

  Dan wil ik toch aanraden om eerst het boek te lezen 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 19:27
  Sandra3619 zegt:

  Lekker snugger, ik wist niet eens dat hier een boek van was, gelijk even op mijn ereader zetten.

  Ik vond de film goed (voor een NL film die ik meestal nogal boring vind). Ik werd er alleen nogal nerveus van 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra3619 Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 20:53
  ladyNadine zegt:

  Is het leuker om eerst het boek te lezen en daarna de film of andersom?

  Ik ga hem denk ik terugkijken op Uitzending Gemist! 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  ladyNadine Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 21:53
  Leesdame zegt:

  Eigenlijk eerst het boek lezen, dan begrijp je ook beter de karakters en de bedoelingen. Omdat ik het boek heb gelezen, gaf het de film voor mij persoonlijk wat meer inhoud, omdat ik ook de ‘stille’ momenten daardoor beter begreep. Maar het hoeft natuurlijk niet, je kan de film ook gewoon los daarvan kijken en daarna het boek lezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Boekverfilming: Lieve Celine

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten