8 april 2013

Boekverfilming: Lieve Celine

lieve celine film

Afgelopen week konden we de verfilming zien van Lieve Celine… Naar het gelijknamige boek van Hanna Bervoets. Lieve Celine één van mijn favoriete boeken. Mijn verwachtingen waren hoog en ik verheugde me echt. Nu is het maandag en ik heb de film al twee keer gezien.

De verfilming was zoals ik had verwacht. En ja, ik proefde ook het venijn, wat ik ook in het boek las tussen de regels door. Bepaalde scenes zagen er bijvoorbeeld oppervlakkig uit op het eerste gezicht, maar wie het boek gelezen heeft, zal net als ik ook het venijn gevoeld hebben.

Carolien Spoor had de rol van Sue en ik vond haar op de een of andere manier heel sterk overkomen, zij was echt de Sue uit het boek! Esmée van Kampen deed het ook goed als de laagbegaafde Brooke, ze speelde het heel realistisch!

Een heel klein minpuntje: bij Esmée moest ik soms goed luisteren wat ze zei… Ik heb drie keer tijdens de film een stukje teruggespoeld om nogmaals te kunnen horen wat ze zei. Ik weet niet of dit de bedoeling was van Esmée, misschien hoorde het juist bij die rol, maar ik vind het toch wel prettig als je een acteur/actrice goed kunt verstaan in een film.

Ik heb in ieder geval genoten zaterdagavond en ik ga de film zeker nog een keer kijken. Dat zou dan al voor de derde keer zijn, maar goed, ik ben Bervoets-fan! Hebben jullie Lieve Celine al gezien?

7 reacties

 • 8 april, 2013 om 18:44
  Greet zegt:

  Heb hem gisteren bekeken. Je kan heel goed de loop van het boek volgen.
  Ik vond Pamela goed gespeeld. Ze probeert alles te relativeren naar Brooke toe maar heeft duidelijk problemen met zichzelf.
  Brooke is fantastisch neergezet. Ze ziet er wel zwakker begaafd uit dan ze eigenlijk is.
  Het einde van de film was anders dan het boek maar het was grappig.


 • 8 april, 2013 om 18:50
  Leesdame zegt:

  Dat klopt, het einde was inderdaad anders… maar ik vond het ook een open einde…

  Ik ben het ook met je eens over de rol van Pamela. En dan vooral dat stukje na het zwemmen en dan in de auto ‘wie wil er een stroopwafel?’… Het zei zoveel meer, dan je eigenlijk zag.


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 19:05
  Joany de Vries zegt:

  Ik heb de film opgenomen en het boek gereserveerd. Ben heel erg benieuwd.


  Joany de Vries
  Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 19:07
  Leesdame zegt:

  Dan wil ik toch aanraden om eerst het boek te lezen 😉


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 19:27
  Sandra3619 zegt:

  Lekker snugger, ik wist niet eens dat hier een boek van was, gelijk even op mijn ereader zetten.

  Ik vond de film goed (voor een NL film die ik meestal nogal boring vind). Ik werd er alleen nogal nerveus van 😉


  Sandra3619
  Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 20:53
  ladyNadine zegt:

  Is het leuker om eerst het boek te lezen en daarna de film of andersom?

  Ik ga hem denk ik terugkijken op Uitzending Gemist! 🙂


  ladyNadine
  Beantwoorden

 • 8 april, 2013 om 21:53
  Leesdame zegt:

  Eigenlijk eerst het boek lezen, dan begrijp je ook beter de karakters en de bedoelingen. Omdat ik het boek heb gelezen, gaf het de film voor mij persoonlijk wat meer inhoud, omdat ik ook de ‘stille’ momenten daardoor beter begreep. Maar het hoeft natuurlijk niet, je kan de film ook gewoon los daarvan kijken en daarna het boek lezen.


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: