Bevrijd van Gwendeline Bron

bevrijd cover‘Bevrijd’ is het debuut van Gwendeline Bron. ‘Bevrijd’ is een expliciet erotisch boek. Dat is iets waar je voor open moeten staan. Je weet immers dat je een lading erotische passages gaat krijgen.

Het gaat over Danitcia en Ryan. Ze komen elkaar tegen in de disco. Danitcia is net single en wil eigenlijk niets meer van mannen weten. Ryan is echter gelijk verkocht en wil maar een ding: seks met Danitchia. Danitchia wil eerst de boot nog afhouden, maar eigenlijk wil ze al te graag. Een zeer intense en heftige seksuele affaire is dan ook het gevolg.

Nu kun je volgens mij dit boek op twee manieren lezen. De eerste manier is beginnen met dit boek en je mee laten voeren met het verhaal. Meeleven met personages, op de inhoud letten etc. Maar als je met die instelling gaat lezen, dan ben ik bang dat het boek aardig tegenvalt.

De tweede manier kan een stuk positiever uitpakken: het boek lezen als een lange erotische fantasie. Want in een fantasie kan alles, is niets te gek, hoeven personages zich ook niet echt te ontwikkelen, mag het oppervlakkig blijven etc. Op die manier kan je aardig genieten van ‘Bevrijd’. Bijvoorbeeld elkaar voorlezen als je in bed ligt. Of gewoon zelf, als je een bepaalde behoefte hebt aan een boek uit dit genre.

Waar ik bij erotische boeken vooral op let is de dosering van de erotische passages. Als je hele zoete koekjes wilt, dan doe er een extra schepje suiker bij en ook niet het hele pak. Dit geldt ook voor ‘Bevrijd’. De schrijfster heeft er echter een heel pak suiker bij gedaan voor mijn gevoel. De eerste helft is zo’n lange aaneensluitende vorm van erotische passages dat het al gauw als een herhaling gaat werken.

Persoonlijk vind ik die herhalende factor dan ook het meest storend tijdens het lezen. Er zit nauwelijks vooruitgang in het verhaal hierdoor. Ryan blijft eendimensionaal en Danitchia ook. Beide personages lijken niets anders te doen dan seks bedrijven met elkaar, waardoor ‘Bevrijd’ eentonig lijkt te worden. Monter las ik ook steeds verder, stiekem was ik toch wel nieuwsgierig of er meer diepte zou komen, meer sprankeling.

Na die eerste helft komt er inderdaad ietwat meer sturing in het verhaal en lijkt het ergens naartoe te werken. Danitchia komt in een moeilijke situatie terecht en er komt zelfs nog een vleugje spanning bij kijken. Ik had zo graag gezien als dit wat meer verdeeld door het boek had gezeten, dat had de eerste helft veel meer vaart gegeven.

Ik had veel meer van dit boek kunnen genieten als er juist in die eerste helft wat meer inhoudelijk was ingegaan op het leven van Ryan en op het leven van Danitchia. Op die manier had ik zeker meer binding met de personages gekregen dan nu het geval is. Verder viel het mij op dat er nauwelijks tot geen rustige en inhoudelijke passages tussen de erotische passages zitten. Bijvoorbeeld inhoudelijke dialogen zonder dat elk gesprek weer naar seks leidt. Dat zou het verhaal evenwichtiger hebben gemaakt en juist dat evenwicht maakt -naar mijn mening- een erotisch boek veel krachtiger en geloofwaardiger.

Maar… wat ik al zei… je kan het boek ook anders lezen. Als een fantasie. Een lange uitgesponnen fantasie. Op die manier zou je er best wat lol aan kunnen beleven.


2 reacties

 • 15 augustus, 2015 om 10:22
  Gwendeline zegt:

  Ben helemaal blij met de opbouwende kritiek die je leverd. Kan ik er veel mee en dat is wat ik nodig had. Ik weet dat ik nog veel te leren heb en hier heb ik dan ook genoeg aan!!!

  Nogmaals bedankt toppie!!!

  Ikhartje(2) deze reactie

  Gwendeline Beantwoorden

 • 21 september, 2017 om 14:03
  Regilio zegt:

  nu wachten op deel 2!!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Regilio Beantwoorden

Reageer op: Bevrijd van Gwendeline Bron

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten