Bitter van Victoria Farkas

biter coverIk ben door dit boek gevlogen! Ik moest gewoon weten wie Karin Post had vermoord in Bitter en waarom…

Boekrecensent Karin Post wordt dood aangetroffen in haar flat. Haar vrienden en kennissen zijn echter allemaal verdacht. De vriendengroep lijkt geschokt te zijn, maar ze dragen ook allemaal wel iets met zich mee. Daarnaast had Karin diverse auteurs gekrenkt met haar recensies. Lucy Lam mag deze zaak als rechercheur leiden. Het is haar eerste zaak en meteen ook de meest vage zaak moordzaak: er is bloed, maar geen wond. Lucy Lam is vastbesloten deze zaak op te lossen!

Gaandeweg in het boek leren we alle belangrijke personages kennen en ook hun verhouding met Karin. De vriendengroep deed me een beetje denken aan De eetclub van Saskia Noort. De personages zijn hoogopgeleid en leven riant. Karin Post recenseerde boeken en deed interviews met auteurs. Auteurs hadden een haat/liefde verhouding met haar en ze ontving zelfs bedreigingen van gekrenkte auteurs. Verder duikt ook de broer op van Karin. Broer en zus zijn echter water en vuur. De verdachten zitten dan ook in elke hoek van dit verhaal en dat maakt van Bitter een ware whodunnit. 

Het gehele boek draait om die ene ontknoping en dat geeft al genoeg spanning om snel door te willen lezen. Het maakt van Bitter dan ook meer een detective dan een thriller. Omdat er zoveel verdachten zijn met motieven, is het erg leuk om mee te puzzelen en te gissen wie het nou eigenlijk op zijn of haar geweten heeft. Dat zorgt er ook voor dat je eigenlijk niet wil stoppen. Vaak wisselt het perspectief en bekijken we de situatie vanuit een ander personage.

Victoria Farkas zorgt ervoor dat het verhaal niet voorspelbaar wordt en komt steeds met nieuwe puzzelstukjes. Het boek is heel vlot geschreven, beetje sober af en toe, maar dat is bij een whodunnit wel prettig vind ik. Tijdens het lezen moest ik ook even denken aan Baantjer. Bitter speelt zich immers af in Amsterdam. Dat maakt het trouwens wel aantrekkelijk om de locaties uit het boek even op te zoeken met Google Maps. Dat doe ik vaker en dat brengt een verhaal wat meer tot leven. Op het einde komt er nog een leuke onverwachte twist voorbij. En toen was het boek uit en wist ik hoe het zat met Karin…


4 reacties

 • 4 juli, 2013 om 10:51
  Mieke Schepens zegt:

  Lijkt me een prima boek voor in mijn boekenkast (na het lezen natuurlijk) !

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 4 juli, 2013 om 13:38
  Boekverslaafde zegt:

  Klinkt goed! Weer een boek bij op mijn NTL lijst 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Boekverslaafde Beantwoorden

 • 5 juli, 2013 om 21:24
  claar zegt:

  Ja, natuurlijk ook wel een beetje onze leefwereld van recenseren&zo-(nog niet op ’t hoge niveau maar jij benadert die zeker wel),mooi.
  Tipje, ik kende het boek niet en wilde zien welke uitgever er achter het boek is, kon dat op de cover niet zien, las toen je kleine voetnoot*met dank leesex. van Mistral, wist ik het ook. idee om enkele gegevens als isbn/uitgever ergens te vermelden, ik zou het waarderen, liefs Claar

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 5 juli, 2013 om 21:48
  Leesdame zegt:

  Ja een goed punt lieve claar.. zal er eens over nadenken.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Bitter van Victoria Farkas

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten