Verleiding – div. vrouwelijke thrillerauteurs

de crime compagnie coverEen van de moeilijkste dingen om te bespreken is een verhalenbundel.
Vooral als elk verhaal weer door een andere auteur is geschreven. Het ene verhaal is heel erg spannend, het andere zou zo in een supermarktromannetje kunnen. Dit is ook het geval bij Verleiding. Een verhalenbundel vol met verhalen rondom het thema ‘verleiding’, wat een beetje meelift op Vijftig tinten… Op zich vind ik de erotiek bij deze bundel wel meevallen. Sterker nog, bij sommige verhalen heb ik er weinig tot niks van meegekregen. Ik denk eerder dat de auteurs het thema ‘verleiding’ heel breed hebben genomen en laten we eerlijk zijn: verleiding is er in vele vormen…

Ik zal een paar verhalen uit deze bundel kort bespreken.

Isa Maron – Diepe wateren
Alexandra vaart met haar partner Siem de wereld over, maar kent ze hem wel goed genoeg?! 
Vlot verhaal, met een vage ontknoping. Je zou maar op de oceaan zitten met zo’n idioot…

Judith Visser – De Alfabetclub
Jana gaat werken in de Alfabetclub als reserve meisje E… ze zorgt voor de klanten, doet daar een dansje en elke klant mag 5 minuten ‘lol maken’ met haar. Dat wordt al gauw een “plakkerige” en gevaarlijke situatie… Dit vond ik dus het meest bizarre verhaal uit deze bundel. Maar eerlijk is eerlijk… nu ik het boek allang uit heb zit juist dit verhaal nog levendig in mijn geheugen.

Svea Ersson – Beeldschoon
Lizzie werkt in een club en besluit op verzoek een klant thuis te bezoeken. Antonie is beeldhouwer en heeft zo zijn eigen technieken m.b.t. beeldhouwen. Was erg boeiend om te lezen, soms een beetje over the edge, maar wel spannend

Tupla M. – Doos
Maria maakt voeldozen en correspondeert met een TBS-er. Als de TBS-er op verlof mag, gaat hij op bezoek bij Maria.  ik had het tijdens het lezen steeds het idee dat ik al een keer een soortgelijk verhaal ergens had gelezen.

Marelle Boersma – Kwetsbaar
Josje wordt gepest, Josje voelt zich door niemand begrepen. Toch laat iemand haar voelen dat ze er wel toe doet… Schrijnend verhaal, niet echt spannend en een somber einde waar ik nog even over na moest denken.

Anne Nicolai – Ademnood
Noa heeft een relatie met Dylan. Als ze bij hem weggaat zal hij haar vermoorden. En Noa verlangt naar één ding: Dylan verlaten. Ze is doodsbang van hem, maar hoe kan ze ontsnappen uit een huis vol camera’s en bewaking?! Beklemmend verhaal, claustrofobisch soms en dat in die mooie stijl van Anne Nicolai!

De bundel is echt geschikt om elke avond voor het slapengaan één of twee verhalen te lezen. Maar ook gewoon om ergens mee naartoe te nemen. Persoonlijk vind ik verhalenbundels soms te verzadigend. Teveel verhalen in één boek om achter elkaar door te lezen. Daarom raad ik ook altijd aan om het te verspreiden. Ik doe dat zelf namelijk ook en dat bevalt me prima. O ja, als je bang bent dat het teveel “vijftig tinten hype” is… Dan kan ik je geruststellen: dat is het niet! De meeste verhalen zijn gewoon korte thrillerverhalen.


3 reacties

 • 3 juli, 2013 om 10:06
  Mieke Schepens zegt:

  Een mooie recensie, ik kan het daar helemaal mee eens zijn. Een (spannend) leuk boekje !

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 5 juli, 2013 om 18:52
  Annelies zegt:

  Gelukkig is het geen Vijftig tinten-gedoe! Leuk om af en toe een verhaaltje te lezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 29 oktober, 2013 om 21:41
  Margot zegt:

  Ik vond dit boekje ook helemaal niet verkeerd, zeker ook voor die prijs. Heb er van genoten, en inderdaad, om de dag rustig één verhaaltje gelezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Margot Beantwoorden

Reageer op: Verleiding – div. vrouwelijke thrillerauteurs

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten