14 mei 2018

Blind date van Marelle Boersma

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een thriller las van Marelle Boersma. Maar gistermiddag besloot ik één van haar thrillers uit de Kobo Plus bibliotheek te kiezen. ‘Blind date’ werd het. Een thriller die zich afspeelt in het datingcircuit, met een blogger als hoofdpersoon.

Moon blogt over haar avonturen in de datingwereld. Haar blog is erg succesvol en de reacties stromen binnen. Ze krijgt zelfs een aanbieding om een commercieel succes van haar datingblog te maken. Maar dan krijgt ze vreemde reacties onder blogposten en haar vrienden/collega’s lijken ook niet helemaal oprecht te zijn…

Interessante personages

Het leukste van ‘Blind date’ vond ik de personages zelf. Ze zijn goed uitgewerkt. Het perspectief wisselt steeds tussen drie vrouwen. Moon, de blogger en hoofdpersoon. Tanja, zij is een investeerder en nogal een bitch als werkgeefster. Maar thuis heeft ze een heel ander karakter. Dan hebben we nog Amy, de beste vriendin van Moon. Amy bekommert zich graag om Moon, maar is ook onzeker en snel jaloers.

Ik vond het leuk om te lezen hoe de personages over elkaar denken en hoe ze werkelijk zijn. Doordat het perspectief steeds wisselt krijg je ook steeds een andere blik op de werkelijkheid. Niemand lijkt te zijn zoals hij of zij zich voordoet. Het lijkt wel of alle personages dubbele agenda’s hebben, dat maakt de onderlinge verhoudingen ook interessanter.

En dan de spanning…

Tja, die spanning… hoewel dit boek lekker en vlot doorleest voelde ik nergens spanning. Geen onderhuidse spanning, geen enge passages, geen onheilspellende situaties… Niks van dat alles. Ja, er is iemand die reageert op de blogposten, maar die spanning wordt niet echt uitgewerkt voor mijn gevoel.

De tweede helft van het boek leest erg vlot en werkt toe naar de clou. Hoewel er een paar verrassingen boven komen drijven wat betreft het verleden van Moon, blijft de clou zelf vaag. Het einde klopte niet voor mijn gevoel en dat vond ik wel jammer, want ik keek juist uit naar een sterke ontknoping.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: